window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Consultanta la superlativ la Business Consulting Case Study Event

Business Consulting Case Study EventBucuresti, 30 iunie. Ziua de 28 iunie a stat sub semnul dezvoltarii profesionale pentru participantii la Business Consulting Case Study Event. Astfel, 35 de finalisti au avut ocazia sa interactioneze cu profesionisti din 6 companii de consultanta de top din Romania.

Evenimentul a debutat printr-un mesaj adresat de Liga Studentilor Romani din Strainatate, mesaj ce a subliniat existenta oportunitatilor de cariera in Romania si importanta intoarcerii acasa. Au luat apoi cuvantul rand pe rand Raluca Gadiuta si Dragos Atanasiu (PWC), Irina Minzala (Accenture), Ilinca Paun (Colliers International) si Stelian Olaru (Contrast Management Consulting) pentru a le prezenta participantilor posibilitatile de a isi construi o cariera in consultanta in Romania.

In continuarea evenimentului, Stelian Olaru (Senior Consultant Contrast Management Consulting & Controller Institut) a sustinut un training despre consultanta, oferind o imagine de ansamblu asupra a ceea ce inseamna sa fii consultant. Participantii la eveniment au aflat astfel ce implica munca in domeniul consultantei, dar si sfaturi despre cum isi pot construi o cariera in acest domeniu.

Participantii au fost ulterior impartiti in sase echipe si au devenit consultanti pentru o zi. In rezolvarea studiului de caz, acestia au realizat o analiza de business, au identificat problemele existente intr-o companie imaginara si au oferit recomandari pentru solutionarea acestor probleme. Fiecare echipa a participat la o intalnire cu clientul – juriul format din Raluca Gadiuta (PWC), Dragos Atanasiu (PWC), Radu Cristian (Accenture), Mihai Popescu (Accenture), Ilinca Paun (Colliers International), Catalina Ilie (Colliers International), Stelian Olaru (Contrast Management Consulting) si Gabriel Tanase (KPMG).

Competitia dintre echipe a fost stransa, in cadrul prezentarilor participantii dand dovada de implicare si seriozitate si demonstrandu-si abilitatile ce ii recomanda drept viitori consultanti in companii de top din Romania. Echipa castigatoare a stagiilor de practica oferite de Colliers International a fost formata din Matei Ciobanu (Solvay Brussels School of Economics and Management), Giorgiana Ene (ASE Bucuresti), Catalina Gabora (ASE Bucuresti), Horatiu Mitu (ASE Bucuresti), Madalina Niculescu (ASE Bucuresti) si Mihai Stroe (Universitatea Politehnica, Bucuresti).

Datorita aptitudinilor deosebite si a calitatii prezentarilor, urmatorii participanti au obtinut premiile speciale PWC: Iulia Lazea (University of Cologne), Monica Nastase (ASE Bucuresti), Elena Mega (London School of Economics and Political Science), Alexandra Stroe (University of Groningen), Serban Mogos (Tillburg University), Mihaela Neagu (ASE Bucuresti) si Alexandra Toader (BI Norwegian School of Business).

„Felicitari LSRS pentru organizarea acestui eveniment! A fost o ocazie extraordinara de networking si am inteles cu adevarat ce inseamna sa fii consultant! Intr-adevar exista oportunitati de cariera acasa!” a declarat unul dintre participanti.

„Am fost placut surprinsi de calitatea participantilor si de modul in care au decurs lucrurile. Vom participa cu siguranta si anul viitor!” a declarat unul dintre reprezentantii companiilor prezente la eveniment.

Avand in vedere interesul crescut al studentilor pentru carierele in domeniul consultantei / managementului strategic, LSRS continua seria evenimentelor de cariera. Astfel, joi 7 iulie (10:00 – 12:00) va avea loc la Bucharest Hubb un nou workshop in domeniu sustinut de reprezentantii Horváth & Partners. Participarea la eveniment este gratuita si se realizeaza in baza completarii formularului disponibil online la https://spreadsheets.google.com/a/lsrs.ro/spreadsheet/viewform?formkey=dDlzdVg2ZnJRenpLNm5Pd2hGVWxkbWc6MA&theme=0AX42CRMsmRFbUy0yYzU1MzBkMS1jM2VkLTRjNWQtOTQ3MC1kMmU3Zjk5MmI1ZDQ&ifq

Business Consulting Case Study Event a fost un eveniment organizat cu sprijinul sponrorului principal PWC si al sponsorilor Accenture, Contrast Management Consulting, Controller Institut, Colliers International, Horvath & Partners, Grosu si Asociatii, Omniasig Vienna Insurance Group. Partenerii logistici ai evenimentului au fost Bucharest Hubb, reteaua magazinelor Diverta, Jidvei, Coca-Cola Hellenic, Caffe Tabiet si Cofetaria Ana Decebal. Evenimentul s-a bucurat de sustinerea partenerilor media The Money Channel, Romania Libera, The Investor, Ambition!, Business Woman, 7Seri, Zile si Nopti, Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Agentia de presa RADOR, Cariere Online, Arena Biz, Business Edu, Hipo.ro, Studentie.ro, Glare Magazine, Stud Life, Eustud, Lumebuna.ro, Metropotam, StiriONG, studentul.info, businesslive.ro, e-scoala.ro, Romania in Contact, onlinestudent.ro, amelie.ro, academiclink,Best Resource si centrul de presa.ro.

Sustinem si ne sustin: EDMUNDO, Educativa, Best, Senatul Studentesc, Advice, ASER,ELSA, Business Club, Young Professionals Club, Edu-Tim, ASUB, ASB si ASLS.

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este prima si singura organizatie care asigura un cadru de organizare reprezentativ al studentilor si absolventilor romani din strainatate, promovand o puternica solidaritate intre membrii sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, precum si o atitudine pozitiva fata de perspectivele intoarcerii lor in tara dupa terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale si culturale ale membrilor sai, precum si de a facilita contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

Persoane de contact:

Irina Nicoleta ScarlatVicepresedinte Comunicare si Informare

Irina.Scarlat@lsrs.ro

0720034031

Giorgiana EneDirector Relatia cu Presa

Giorgiana.ene@lsrs.ro

0721 118 899

Sorana SerbanVicepresedinte Adjunct Comunicare si Informare

Sorana.Serban@lsrs.ro

0752038218

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top