window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Consumul Energetic a Crescut cu 5,23% in primele 7 luni ale anului 2010 fara de 2009

AT Grand Consulting pune la dispozitia celor interesati o analiza inedita a consumului de energie electrica. Este cel mai la moda indicator economic, spunandu-se despre el ca este singurul indicator care da o imagine exacta a evolutiei economiei.

Faptul ca suntem in mijlocul crizei economice este evident, iar toti ne intrebam incotro ne indreptam. Iata ca „laboratoarele” AT Grand Consulting au actualizat aplicatia QlikView ce proceseaza datele privind consumul energetic al Romaniei, acesta fiind unul din indicatorii macro care poate sa ne dea o sugestie privind evolutia economiei nationale.

In 2009 fata de 2008 am avut o scadere a consumului energetic de 8,14% .
Daca raportam consumul energetic din primele 7 luni ale anului 2010 la aceleasi luni din anul 2008 avem o scadere 4,40% .
Comparand primele 7 luni ale anului 2010 cu aceeasi perioada din 2009 avem o crestere a consumului de 5,23% .

Detalii ale acestei analize le puteti gasi in format PDF sau QVW accesand site-ul www.atgrandconsulting.ro, unde puteti gasi si alte analize interesante.

In ceea ce priveste metodologia de lucru, cu ajutorul aplicatiei QlikView, au fost incarcate informatiile zilnice privind consumul, productia si import-exportul de energie electrica, realizandu-se analize grafice ale evolutiei acestora.

Sursa de informare este una publica si pune la dispozitie informatii incepand cu luna Iun 2007, dar din pacate lipsesc inregistrari pentru anumite zile din perioada mentionata. Lipsa informatiilor pentru anumite zile distorsioneaza comparatia intre perioade, acest neajuns fiind rezolvat prin compararea consumurilor medii din intervalele de timp analizate.

QlikView face parte din noua generatie de software in-memory business intelligence, beneficiind de facilitati extinse de personalizare si vizualizare a informatiilor.
Site-ul www.atgrandconsulting.ro ofera utilizatorilor de QlikView cat si persoanelor care doresc sa incerce varianta QlikView Personal Edition, o serie de aplicatii gratuite. Acestea, vin sa demonstreze capacitatea de sinteza si analiza a platformei de business intelligence, QlikView fiind capabil sa incarce date din diverse surse si sa le transpuna intr-o forma grafica care sa permita o cat mai buna vizualizare a informatiei.

AT Grand Consulting a devenit distribuitor si implementator al platformei de business intelligence QlikView dezvoltata de QlikTech (Suedia), in Feb.2007.

Nota: QlikTech si QlikView sunt marci comerciale inregistrate ale QlikTech International AB.
Aceasta analiza are un caracter informativ, evidentiind posibilitatile de analiza ale aplicatiei QlikView .

19.Iul.2010
Adrian Tudose
www.atgrandconsulting.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top