Pentru prima dată în istorie, proprietarii de case vor putea comanda vocal deschiderea și închiderea ferestrelor de mansardă, pentru a beneficia de un climat interior optim și sănătos. Liderul global în producția ferestrelor de mansardă, VELUX împreună cu NETATMO – companie franceză specializată în produse pentru case inteligente – lansează kitul de control climatic VELUX ACTIVE – prima soluție inteligentă de tip „plug-and-play”, pentru acționarea bazată pe senzori a ferestrelor de mansardă, rulourilor și roletelor VELUX din locuințe.

VELUX ACTIVE cu Netatmo este primul sistem inteligent pentru ferestre de mansardă care se conectează cu Apple HomeKit, permițând utilizatorilor să gestioneze climatul interior fie de acasă, fie de la distanță – cu ajutorul tuturor dispozitivelor Apple (iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV sau HomePod). Sistemul poate fi controlat și cu ajutorul lui Siri®,  asistența vocală inteligentă Apple, sau prin atingerea unui buton din aplicația Apple Home.

Conform cercetărilor, petrecem 90% din timpul nostru în interior și uităm adesea să ventilăm casele. Dar, de acum înainte, dacă este prea cald sau prea rece în locuință, sau dacă umiditatea este prea mare, noul sistem inteligent de la VELUX va ventila automat încăperea.

„Suntem extrem de entuziasmați să vedem cum vor răspunde consumatorii la inovația noastră pentru case inteligente, mai confortabile și mai sănătoase”, spune Kent Holm, SVP, global product management din cadrul Grupului VELUX.

Funcționare automată bazată pe senzori

Dezvoltat în colaborare cu Netatmo – compania tehnologică franceză de soluții revoluționare pentru case inteligente, sistemul VELUX ACTIVE integrează cea mai nouă tehnologie inteligentă bazată pe senzori, ce gândește și acționează în numele utilizatorului. Senzorii inteligenți monitorizează temperatura, umiditatea și concentrația de CO2 din interiorul locuințelor, și activează sistemul pentru a controla automat ferestrele de mansardă.

„Puțini sunt conștienți de impactul aerului interior asupra sănătății și bunăstării lor, dar aerul pe care îl respirăm este la fel de important ca alimentele pe care le consumăm sau apa pe care o bem. Un adult respiră în medie aproximativ 15.000 de litri de aer în fiecare zi și petrece până la 90% din timpul său în interior. Un climat interior sănătos merge mult dincolo de simplitatea confortului, însă noua noastră soluție inteligentă pentru locuințe îl asigură cu succes”, a continuat Holm.

Kitul de control climatic VELUX ACTIVE este programat astfel încât ferestrele de mansardă să se deschidă automat, pentru a permite aerului proaspăt să pătrundă în casă, atunci când este necesar. De asemenea, sistemul previne supraîncălzirea locuințelor prin închiderea proactivă a rulourilor și a roletelor.

Control fără efort pentru o stare de bine

Kitul de control climatic VELUX ACTIVE funcționează împreună cu o aplicație pentru sistemele de operare iOS și Android. Prin urmare, gestionarea și monitorizarea ferestrelor se pot realiza prin câteva atingeri ale smartphone-ului, utilizând aplicația Home a Apple pe iPhone sau iPad, și aplicația proprie VELUX ACTIVE.

„VELUX ACTIVE cu NETATMO este rezultatul a două tehnologii uimitoare: ferestrele VELUX de înaltă calitate și know-how-ul Netatmo pentru crearea de produse simple și utile. Prin automatizarea deschiderii și închiderii ferestrelor de mansardă, putem face o diferență notabilă și putem îmbunătăți climatul interior, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să își facă griji. Am creat o soluție revoluționară nu doar fiabilă și ușor de folosit, dar și benefică pentru bunăstarea utilizatorului”, adaugă Fred Potter, fondatorul și CEO al Netatmo.

 Sănătate și bunăstare adăugate caselor inteligente

Pe plan mondial, piața soluțiilor smart home este în prezent evaluată la aproximativ 31,4 miliarde de dolari și se estimează că va crește până la aproximativ 53,45 miliarde de dolari până în 2022 (Statista 2018). Tehnologiile Smart Home permit controlul aparatelor de uz casnic, cum ar fi frigidere, congelatoare, mașini de spălat, uscătoare de haine, aparate de cafea și fierbătoare, prin aplicații și programare automată.

„Casele inteligente continuă să fie o tendință importantă a consumatorilor și se preconizează că acestea vor deveni obișnuite în următorii patru ani. Prin digitalizarea operării ferestrelor de mansardă, se îmbunătățește automat climatul interior și astfel, adăugăm o dimensiune a sănătății și a bunăstării în universul caselor inteligente și împingem inovația în acest domeniu la nivelul următor”, a continuat Holm.

Prin integrarea cu Apple HomeKit, ferestrele de mansardă VELUX, rulourile și roletele devin parte a familiei de produse inteligente care îmbunătățesc confortul și starea de bine în locuințe.

Despre Grupul VELUX

În urmă cu 75 de ani în Danemarca, Villum Kann Rasmussen, fondatorul companiei, își propunea să transforme podurile întunecate în spații locuibile de calitate, cu lumină naturală și aer proaspăt. De atunci și până în prezent, grupul VELUX a ajuns să fie recunoscut în toată lumea pentru că a revoluționat conceptul de fereastră de mansardă, dar și pentru inovațiile sale în domeniu și abilitatea de a dezvolta produse de înaltă calitate care definesc standardele industriei.

Despre VELUX România

De 21 de ani, mai precis din 19 mai 1997, VELUX România aduce lumina și aerul proaspăt și în casele din România și din Republica Moldova. VELUX România are sediul central și depozitul la Brașov, alegerea unui oraș din centrul țării fiind de la început o decizie strategică pentru distribuirea optimă a produselor. Compania se implică constat în cauze sociale și în viața comunității brașovene.

Pentru mai multe informații accesați www.velux.ro și Facebook VELUX Romania.

Despre Netatmo

Din 2011, compania Netatmo dezvoltă soluții revoluționare pentru case inteligente ce cuprind produse precum: o stație meteo personală, camere pentru securitate sau alarma de fum inteligentă. Produsele Netatmo vin în întâmpinarea utilizatorilor care își doresc interioare mai sigure, mai sănătoare și mai confortabile.