Serialul South Park, câștigător al premiilor Emmy® și Peabody®, se întoarce pe micile ecrane din România pe 25 octombrie cu sezonul 22. Cele 10 episoade din noul sezon vor putea fi urmărite în exclusivitate pe Comedy Central, în fiecare joi, de la ora 00.30, câte un episod, o dată pe săptămână. Episoadele vor putea fi urmărite în reluare în fiecare joi, de la ora 03:30.

South Park a fost recent subiectul unor dezbateri intense în presa din Statele Unite ale Americii, atunci când unul din episoade a ilustrat faptul că un preot al Bisericii Catolice a molestat un băiat. Președintele Ligii Catolice din America, Bill Donohue, i-a numit pe creatorii South Park, Trey Parker și Matt Stone niște lași, pentru că nu spun adevărul: faptul că opt din zece agresori sunt homosexuali și că molestează cu precădere adolescenți și nu copii, cum este prezentat în serial.

Primul episod din sezonul 22 începe în forță cu vestea că la școala din South Park cineva a scos o armă și a început să împuște lumea din jur în timpul orei de matematică. În ciuda zgomotelor provocate de incident, a poliției care a ajuns la fața locului, profesoara și elevii se ceartă pe tema notelor primite. Mai târziu, școlarii discută în continuare despre note, în mijlocul haosului provocat de tragicul eveniment

Al doilea episod îl are ca protagonist pe Butters care, în opinia bigoților, dezvoltă o relație „specială” cu preotul parohiei, Father Maxi. Când cetățenii orașului găsesc ușile bisericii închise și nici urmă de cei doi, aceștia cer ajutorul Bisericii Catolice. Cardinalii din Denver călătoresc în South Park să încerce să ascundă orice urmă de hărțuire a minorilor.

Sezonul 22 a fost lansat în Statele Unite ale Americii pe 26 septembrie 2018.

Serialul „South Park” s-a lansat pe 13 August 1997 și este bazat pe un scurtmetraj animat intitulat „The Spirit of Christmas.” Creatorii săi sunt totodată producători executivi, alături de Anne Garefino și Frank C. Agnone II. Eric Stough, Adrien Beard, Bill Hader, Bruce Howell și Vernon Chatman sunt producătorii serialului.