window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

„Corsarul” încheie Festivalul de Dans Clasic la Opera Naţională Bucureşti

  • Corsarul la ONB

Corsarul la ONB“Dansează şi tu alături de noi!” Prima ediţie a Festivalului de dans clasic, manifestare unică în România,  se apropie de final. Miercuri,  5 decembrie (19.00), pe scena Operei Naţionale Bucureşti vă aşteptam la “Corsarul“ (Adolphe Ch. Adam), spectacol ce va încheia Festivalul de Dans Clasic, prezentat de Compania de balet a ONB.

Şeful companiei de balet a ONB, Alin Gheorghiu: „Festivalul de dans clasic va deveni unul de talie internaţională.”

 

Cei mai talentaţi balerini ai ONB, alături de invitaţii speciali Vittorio Galloro şi Arianne Lafita Gonzàvez  au oferit publicului, timp de aproape o lună,  cele mai îndrăgite spectacole de balet clasic: “Don Quojite”, “Giselle”, “Frumoasa din pădurea adormită”, “Baiadera”.  Despre  Festivalul de dans clasic, şeful Companiei de balet a ONB, Alin Gheorghiu  a declarat pentru ONB:

Festivalul de dans clasic a fost un tur de forţă pentru Compania de balet, fiindcă spectacolele au fost programte la un interval de trei – patru zile, aşadar artiştii noştri  merită tot respectul şi consideraţia pentru dăruirea cu care au dansat. A fost un eveniment care a adus public nou, mai ales la “Don Quijote,” în care au dansat  invitaţii speciali Vittorio Galloro şi Arianne Lafita Gonzàvez, un spectacol în care publicul a aplaudat minute în şir. Sunt convins că acest festival pe care l-am iniţiat  se va dezvolta şi va deveni unul de talie  internaţională. Corsarul” este ultimul spectacol din festival: un balet viu, colorat, vibrant, aşa că invit publicul să danseze alături de noi şi cu această ocazie”.  

Balerinii Bodgan Cănilă şi Mihaela Soare debutează în rolurile Konrad, respectiv Gulnara

Tânărul balerin  Bogdan Cănilă,  angajat  al ONB din anul 2007,  are în repertoriu roluri importante, printre care:  Basil, Espado din  baletul “Don Quijote”; Fachirul din “Baiadera” (Ludwig Minkus);  Ali din “Corsarul”  (Adolphe Ch. Adam);  Beno din “Lacul lebedelor”, Pasărea albastră din “Frumoasa din pădurea adormită”, Acarul din “Anna Karenina” (Piotr Ilici Ceaikovski); Serghei din  „Femei” (colaj muzical, regia şi coregrafia: Gheorghe Iancu); etc.

“Mă îndrăgostesc de Medora, apoi o pierd… . Personajul meu, Konrad, trece prin multe stări pe parcursul spectacolului,  aşa că acest debut îmi dă  mari emoţii. Nu trebuie să rataţi Corsarul” fiindcă este un spectacol în care veţi avea parte şi de dragoste şi de acţiune”, a declarat Bogdan Cănilă pentru ONB.

Balerina Mihaela Soare  face parte din echipa Companiei de balet a Operei Naţionale Bucureşti din anul  2000. Repertoriul artistei conţine roluri din baletul clasic ca: Mercedes, Kitri din „Don Quijote” (L. Minkus);  Nikia, Gamzatti din “Baiadera” (L. Minkus); Aurora din “Frumoasa din pădurea adormită” (P.I.Ceaikovski); Charpillon din „Casanova” (colaj muzical din lucrările lui W.A. Mozart, J. Massenet, G. Mahler);  Kitty din “Anna Karenina” (Piotr Ilici Ceaikovski) etc.

Alături de Bogdan Cănilă şi Mihaela Soare, distribuţia spectacolului  “Corsarul”  din 5 decembrie  îi va reuni pe balerinii: Cristina Dijmaru, Vlad Toader,  Valentin Stoica, Shohei Horiuchi (debut în rolul Birbanto), Oana Bădănoiu, Alina Ştefanescu, Camelia Soare, Raul Oprea, Ionuţ Arteni, Cătălin Caracaş, Megumi Koshi, Diana Tudor, Minoiu Marina, Sena Hidaka, Bianca Stoicheciu, Rin Okuno.

Conducerea muzicală va fi asigurată de către dirijorul Ciprian Teodoraşcu.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top