window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

CRIOTERAPIA CA METODA EFICIENTA DE REFACERE A SPORTIVILOR

Bucuresti, Romania – CrioBio a prezentat criosauna in cadrul celei de a XX-a editii a Conferintei Stiintifice de Cercetare pentru Sport „Recuperarea si Reabilitarea in Sport”, organizata de Consiliul Stiintei Sportului din Romania si Institutul National de Cercetare pentru Sport.

In cadrul conferintei s-au discutat si expus diverse tehnici moderne de recuperare si refacere a sportivilor. Specialistii prezenti au putut lua cunostinta de avantajele terapiei Matrix-Rhythm, ale metodelor de antrenare a musculaturii respiratorii, a crioterapiei si a diagnosticului bazat pe tensomiografie. Prezentarile realizate de catre firmele invitate sa expuna in foaierul conferintei au avut menirea de a-i convinge pe cei interesati de progresul realizat atat in instrumentalizarea refacerii cat si in principiile teoretice ce guverneaza ceea ce trebuie sa devina, alaturi de teoria antrenamentului sportiv, stiinta managemetului refacerii si recuperarii sportivilor, parte integranta a cunoasterii ce duce la rezultate sportive de nivelul cel mai inalt pe plan mondial.Poate o nota speciala poate fi acordata crioterapiei ca metoda eficienta de refacere care datorita firmelor Zimmer-Germania si CrioBio Romania au atat acoperirea teoretica deplina cat si solutiile la indemana organizatiilor sportive (Zimmer) sau chiar a sporturilor individuale (CrioBio). Ultima a facut chiar efortul de a prezenta in expozitie o criosauna pe deplin functionala pe care cei curiosi au putut constata efectele  benefice prin experienta personala.” a spus Prof. Univ. Dr. Pierre de Hillerin, Director al Institutului National de Cercetare pentru Sport.

Criosauna este o modalitate extrem de eficienta de refacere si recuperare a sportivilor dupa efort, precum si de imbunatatire a performantei acestora. Spre deosebire de stimulatorii biochimici, procedurile efectuate in criosauna nu au efecte negative pe termen lung sau efecte adverse. Criosauna este utilizata in majoritatea cluburilor sportive din lume si este acum disponibila si in Bucuresti, in sediile CrioBio.

Printre beneficiile pe care le are un sportiv in urma procedurilor de aerocrioterapie efectuate in criosauna sunt: tratamentul si recuperarea dupa traumatisme sportive acute si cronice; dezvoltarea si mentinerea formei sportive; pregatirea si stimularea conditiilor fizice si psiho-emotionale imediat inaintea competitiilor, meciurilor sau starturilor; recuperarea dupa competitii; prelungirea vietii competitionale a sportivilor.

O serie de 15 – 25 de proceduri de aerocrioterapie efectuate in criosauna creste considerabil rezistenta sportivilor. Optimizarea indicilor functionali si eficienta (stare psiho-functionala, PWC – 170, dimensiunile telesistolice, timpul de recuperare si altele) sunt comparabile cu rezulatele folosirii stimulatorilor activi biologic si adaptogenilor, in unele cazuri fiind chiar considerabil mai ridicate. Insa, spre deosebire de stimulatorii biochimici, procedurile de aerocrioterapie nu au efecte negative pe termen lung sau efecte adverse, pentru ca aerocrioterapia nu modifica acei parametri hematologici si biochimici care fac obiectul testelor de dopaj.

O procedura de aerocrioterapie efectuata in criosauna este o baie placuta de aer rece si uscat care dureaza intre 1 si 3 minute, in timpul careia organismul este expus la o temperatura scazuta care ajunge, in mod gradual, pana la -180º C. Aceasta expunere scurta la frig este suficienta pentru punerea “in alerta” a tuturor sistemelor organismului si declansarea regenerarii acestuia din interior. O procedura in criosauna este mult mai usor de suportat  decat baile in apa cu gheata (practicate deseori de sportivi) deoarece aerul din cabina este perfect uscat. In plus, cabina criosaunei poate fi instalata oriunde, nefiind nevoie de mult spatiu sau de eforturi logistice mari.

„Cererea si necesitatea de a include criosauna in industria sportiva se bazeaza pe inalta ei eficienta, cu atat mai mult cu cat aceasta nu poate face rau unui sportiv ci, dimpotriva, ii imbunatateste rezultatele competitionale, avand efecte pozitive asupra intregului organism”, a spus Dragos Palamida, Managing Partner CrioBio.

In Bucuresti, criosaunele sunt disponibile in centrele CrioBio situate in cadrul clinicilor Bio Terra Med din Primaverii (Str. Pictor Negulici nr. 27) si Calea Grivitei nr. 3 (la intersectia cu Calea Victoriei). Pentru programari sunati la: 0728.874.411. Pret: 75 lei/procedura.

Despre aerocrioterapie

Aerocrioterapia, practicata in cabinele criosaunelor, activeaza toate resursele fiziologice ale organismului, declansand regenerarea acestuia din interior, pe cale naturala.  Aceasta stimuleaza sistemul imunitar si pe cel endocrin, oferind organismulului echilibrul hormonal de care are nevoie. In plus, creste capacitatea de efort fizic si intelectual, ajuta la scaderea greutatii corporale, reintinereste pielea, creste libidoul si diminueaza consecintele stresului zilnic.

Aerocrioterapia are aplicatii multiple,  de la estetica si wellness (se „ard” pana la 1000 kcal/procedura) pana la medicina sportiva (reglarea tonusului muscular, refacerea dupa efort sau accidentari) si tratarea diverselor afectiuni, intr-un timp foarte scurt.

Despre CrioBio

CrioBio este o companie romaneasca care a deschis primele centre de aerocrioterapie din Bucuresti. De asemenea, CrioBio comercializeaza cabinele de aerocrioterapie/criosaune. Acestea pot fi instalate in clinici medicale, saloane de infrumusetare, centre sportive, sali de fitness, statiuni, sanatorii, acasa. Pentru mai multe detalii accesati  http://www.facebook.com/pages/Criosauna-Bucuresti/259709214059346 sau www.criobio.ro.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top