Palkoo.com patrunde in piata de design grafic din Romania cu un nou concept: crowdsourcingul. Acesta prezinta numeroase avantaje atat pentru cei care au nevoie de un design, cat si pentru designeri. Beneficiile pe care palkoo.com le ofera cumparatorilor sunt: accesul la un bazin foarte mare de creativitate si sansa de a alege dintre zeci de concepte customizate de design primite de la designeri din intreaga lume. Astfel cumparatorii au garantia ca primesc cel mai bun design, la un pret pe care ei singuri si-l stabilesc.

Ce inseamna o platforma de crowdsourcing?

Crowdsourcingul presupune externalizarea unui serviciu, nu catre un contractor sau un colaborator, ci catre un grup de specialisti sau o comunitate, sub forma unei competitii.
Cum functioneaza mai exact o astfel de platforma? Un cumparator care are nevoie de un design grafic (logo, website, carti de vizita, brosuri, bannere etc) posteaza un proiect in doi pasi simpli: descrie nevoile sale intr-un brief si seteaza suma pe care este dispus sa o plateasca. Timp de 7 zile va primi concepte propriu-zise de la designeri din intreaga lume si va oferi note si feedback acestora. La final va avea peste 70 de design-uri din care sa aleaga si-l va selecta castigator pe cel mai bun dintre acestea. Designerul detine toate drepturile asupra lucrarii pana la achizitionarea acesteia de catre client.

„Fie ca apeleaza la o agentie de design sau colaboreaza cu un freelancer, un client va primi 2-3 concepte din care sa aleaga, care de multe ori nu il multumesc. In plus, o agentie de design nu ofera intotdeauna cele mai accesibile preturi. Palkoo ofera clientilor beneficiul alegerii, intrucat zeci de designeri talentati din intreaga lume vor intra in competitie pentu a-i oferi clientului cele mai creative si mai inspirate concepte. In plus, pretul este stabilit chiar de catre client” a declarat Gabriela Jugaru, Co-founder si Marketing Responsible palkoo.com.

Pe langa provocarea pe o care o reprezinta, participarea la astfel de concursuri le ofera designerilor ocazia de a practica, de a interactiona cu clienti reali, capatand astfel experienta si imbogatindu-si in acelasi timp portofoliul.

” Pentru mine, colaborarea cu Palkoo a fost mai mult decat o surpriza placuta. Desi la inceput nu eram sigur in privinta rezultatelor pe care le vom obtine, pe parcurs mi-am dat seama ca singura problema este alegerea intre multe concepte bune, chiar excelente. Sunt mai mult decat incantat de rezultatul obtinut si de costurile reduse pe care le-am avut folosind Palkoo.” Dragos Manac, Heruvim Inc

Palkoo.com a fost lansat in luna iulie 2010 si, desi este un proiect pornit in Romania, viziunea fondatorilor asupra acestui business este una globala.

Gabriela Jugaru
Co-founder, PR&Marketing Responsible
gabriela@palkoo.com
http://www.palkoo.com