window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

”Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee – de 8 ani pe scenele bucurestene

Teatru | Cui i-e frică de Virginia Woolf?

Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, semnat de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc, se joacă miercuri, 18 martie, la ora 20:00, la Godot Cafe-Teatru. Din distribuție fac parte Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola și Emil Măndănac.

”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, în regia Marianei Cămărășan și a Alexandrei Penciuc („Amalia respiră adânc”, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva”), se joacă de opt ani pe scenele independente din București. Producția, dublu nominalizată la Premiul UNITER pentru Debut în 2009 (Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original. Producție a studioului de teatru Casandra (UNATC, 2007), spectacolul s-a jucat cu succes la Teatrul Act, Teatrul Nottara și Godot Cafe-Teatru.

 

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” (Premiul Tony pentru Cea mai bună piesă de teatru în 1962) este una dintre cele mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului „familiei perfecte”. George (Ionuț Grama„Cel mai frumos roman din lume”), profesorul ratat de la catedra de istorie și Martha (Florina Gleznea„Cinci ore cu Mario”), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume”, în care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac„Ziua în care nu se cumpără nimic”) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola„For the win”). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevarul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.

Godot Cafe-Teatru | Str. Blanari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82 | contact@godotcafeteatru.ro

Cui i-e frica de V W - foto Alexandra Pasca

Cui i-e frica de V W - foto Alexandra Pasca

Cui i-e frica de V W - foto Alexandra Pasca

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top