„Specificul romanesc si impactul sau asupra comunicarii de business” este numele prezentarii pe care o va sustine Radu Cosarca, in cadrul Inventis Forum 2010, organizat de Business- Edu.
Astfel, in data de 17 iunie, in sala Paris a Hotelului Novotel din Bucuresti, Radu Cosarca ii provoaca pe participantii la Forum la o dezbatere pe tema „comunicarii corporatiste”.

Pe scurt, prezentarea „schiteaza un portret al angajatului roman, asumind subiectivismul si limitele unei asemenea generalizari, asa cum este receptat de managerii expati si specialistii straini care sunt detasati pe perioade lungi in Romania.” Totodata, prezentarea isi propune sa „identifice problemele care apar la intilnirea culturii occidentale cu cea locala, si dificultatile de adaptare cu care se confrunta strainii si romanii atunci cind trebuie sa lucreze impreuna”.
Potrivit acestuia, „dezbaterea prezinta modul in care istoria si conditiile geo-politice au determinat cultura si caracterul romanilor”. Autorul incearca sa raspunda la intreba