window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Cum percep angajatii schimbarile din organizatie si care sunt consecintele asupra business-ului?

Studiu Perspective Group: Cum percep angajatii schimbarile din organizatie si care sunt consecintele asupra business-ului?

PERSPECTIVE Group a realizat la inceputul anului 2010 studiul Cum percep angajatii schimbarile din organizatie si care sunt consecintele asupra business-ului?. Studiul a fost realizat pe un esantion de 439 de persoane, barbati si femei care activeaza in companii medii si mari, nationale sau multinationale, de pe teritoriul Romaniei.

Este un studiu care incearca sa surprinda cateva aspecte esentiale privind un proces de schimbare, cum ar fi: ce apreciaza angajatii la un manager care implementeaza o schimbare, de ce simt ca ar avea nevoie din partea companiei pentru ca procesul sa fie realizat cu succes, perceptia lor afectiva, impactul generat de un astfel de proces precum si modul in care se reflecta asupra lor efectele schimbarilor.

Aceste informatii pot fi utile pentru o companie care doreste:

-Sa implementeze o schimbare;
-Sa urmareasca modul in care angajatii se raporteaza la un astfel de eveniment;
-Sa identifice eventualele probleme care pot aparea intr-un proces de schimbare;
-Sa analizeze efectul avut la nivelul angajatilor sai, cu posibil impact pe termen lung la nivel de loialitate, atasament fata de companie, implicare, performanta la locul de munca, etc.

Iata cateva dintre concluziile studiului:

40,9% dintre angajatii din mediul de business romanesc marturisesc ca au experimentat schimbari dramatice in cursul anului 2009, referindu-se aici in principal la disponibilizari.

Un alt aspect emblematic pentru anul 2009 a fost schimbarea de management in multe din companiile din mediul de business romanesc. Fie ca a fost o decizie individuala, fie ca a fost impusa de catre top management, ea a fost identificata de 37% dintre respondentii nostri ca una din principalele modificari de la locul lor de munca.

27,2% dintre persoanele chestionate au asociat schimbarea petrecuta la locul de munca cu un puzzle, aceasta metafora reprezentand deopotriva notiunile de curiozitate, nedumerire sau dificultate. La mica diferenta de acest rezultat, 26,7% dintre angajati au spus ca schimbarea traita de ei este asemenea unui examen.

Cumuland cele 2 rezultate putem concluziona ca o schimbare fie ea pozitiva sau negativa este adesea corelata cu o experienta cu o incarcatura emotionala puternica.

Perspective Group este specializata in oferirea de servicii de consultanta HR, evaluare, recrutare si head-hunting.

Pers contact:
Alexandra SZEKELY, PERSPECTIVE Group
0723 110 217, www.perspectivegroup.ro
job@perspectivegroup.ro
http://www.perspectivegroup.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top