window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

In perioada 26-30 aprilie 2010, facultatile Universitatii din Bucuresti organizeaza o ampla campanie de informare si promovare a ofertei educationale si a admiterii 2010, in cadrul evenimentului „Zilele Portilor Deschise”. Daca la Targul Educatiei, viitorii candidati au venit sa cunoasc UNIVERSITATEA, la „Zilele Portilor Deschise” liceenii sunt asteptati sa-si cunoasca FACULTATEA!

In perioada 26-30 aprilie 2010, facultatile Universitatii din Bucuresti organizeaza o ampla campanie de informare si promovare a ofertei educationale si a admiterii 2010, in cadrul evenimentului „Zilele Portilor Deschise”. Daca la Targul Educatiei, viitorii candidati au venit sa cunoasc UNIVERSITATEA, la „Zilele Portilor Deschise” liceenii sunt asteptati sa-si cunoasca FACULTATEA!

Avand ca obiectiv prezentarea aplicata a ceea ce inseamna Universitatea din Bucuresti – traditie si inovatie, oferind nu doar un invatamant superior de calitate, ci si un mod aparte de a intelege si de a trai viaaa, „Zilele Portilor Deschise” organiZate de fiecare facultate a Universitatii din Bucuresti se adreseaza elevilor de liceu din clasele a XI-a si XII-a, indirect profesorilor si parintilor.

Cu acest prilej vor putea participa la cursuri deschise, vor fi vizitate amfiteatre, salile de curs si seminarii, vor fi distribuite material informative si va fi prezentata oferta educationala a anului universitar 2010-2011.

Cei care vor vizita Facultatea de Litere, vor putea participa la conferintele sustinute de viitorii lor profesori: Ion Manolescu, Andrei Cornea, Cristina Bogdan sau Ioana Parvulescu. Studentii de la toate specializarile Facultatii de Litere vor organiza o intalnire informala cu elevii pentru a le povesti cum este viata de student la Litere. In ultima zi a evenimentului, va fi organizata conferinta: Presa din Romania: whats next? Invitati: Eugen Istodor, Liana Alexandru, Costi Rogozanu.

Celor interesati de Facultatea de Fizica le-au fost pregtite, pe toata durata evenimentului, prezentari detaliate ale fiecrei specializari, cursuri si laboratoare deschise, intalniri cu profesorii si studentii actuali ai facultatii. In cadrul „Zilele Portilor Deschise”, in afara activitatilor permanente, se vor desfasura dezbateri, expozitii, jocuri sportive deschise, vizita la Muzeul Tehnic „Dimitrie Leonida”. Asociatia Studentilor Fizicieni din Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti ii asteapta pe liceeni la „Seara de jocuri de societate”, miercuri, 28 aprilie.

Facultatea de Istorie va organiza cursuri deschise, precum: Teoria relatiilor internationale, Politica externa a Rusiei sau Analiza mitului-mit, mitologie, gandire mitica.

Facultatea de Matematica si Informatica va avea portile deschise joi si vineri (29-30). Se vor organiza vizite ale grupurilor de elevi la planetariu si in laboratoarele de informatica, discutii cu cadrele didactice.

Facultatea de Geografie va organiza videoproiectii, vizitarea laboratoarelor, amfiteatrelor si bibliotecii facultati, precum si sesiunea de comunicari a studentilor geografi din Universitatea din Bucuresti.

Facultatea de Sociologie si Asistenta sociala propune in programul „Zilele Portilor Deschise” vizitarea facultatii: sali de curs si seminar, biblioteca, libraria, clubul social, clubul studentilor, decanatul, spatiul de socializare. Elevii vor putea participa la cursuri si seminarii deschise si se vor intalni cu decanul facultatii.

Facultatea de Chimie isi deschide laboratoarele pentru toti cei care doresc sa efectuze experimente inedite. Toti cei care doresc sa devina chimist pentru o seara sunt asteptati in laboratoarele din Soseaua Panduri nr.90-92, intre orele 16.00-19.00, si in Dumbrava Rosie nr.23, intre orele 15.00-18.00.

Programul de vizitare al evenimentelor poate fi consultat pe site-ul facultatilor Universitatii din Bucuresti sau pe www.admitere.unibuc.ro.

Anca Goga
Biroul de Relatii Publice al Universitatii din Bucuresti
pr@unibuc.eu
http://www.unibuc.ro

Go to Top