window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Curs de initiere in pictura

Advertising4U.ro - Comunicate de presa - Info evenimente - Media NEWSFundatia Calea Victoriei va invita, din 19 martie, la un Curs de initiere in pictura, in care veti studia unul din mediile cele mai cunoscute din aria artelor vizuale, care continua nu doar sa traiasca ci sa se metamorfozeze, sa uimeasca, sa indigneze ori sa fascineze lumea.
Impreuna cu artistul plastic Ioana Stanca veti invata bazele realizarii unei picturi, pornind de la desen, acordand o atentie sporita observatiei, intelegerii volumelor si proportiilor, totul imbinat cu informatii si exemple din istoria artei vechi pana la cea contemporana.
Curs 1 , 2 si 3 – Pictura. Importanta sa ca practica de-a lungul istoriei.
Prezentare succinta a evolutiei picturii in timp, momente de cotitura si relevanta acestora in modul in care percepem lumea. Cursantii vor invata ce inseamna pictura in ulei, ce materiale folosim, care sunt primii pasi si diferentele intre tehnici.
Curs 4 – Despre figura umana. Proportii, masuratori.


Crochiuri – ce inseamna crochiurile, cum se realizeaza si cat de importante sunt ele in educarea ochiului ?
Curs 5 – Autoportretul in istoria artei.
Dupa ce au fost deprinse pas cu pas tehnicile de realizare a unei picturi si cursantii s-au familiarizat cu materialele si modalitatile de observare, facem un alt pas, ceva mai dificil.
Modul de a invata tehnica portretului consta in observarea celui mai la indemana subiect: propriul chip.


Curs 6 si 7 – Realizarea propriului model pentru pictura.
Aceasta intalnire propune o tema atipica in care, cursantii vor fi realizatorii propriilor suporturi vizuale, raportandu-se la istoria artei recente. Pornind de la curentul Nouveau Realism specific anilor ’60, participantii vor face o paralela obiect-pictura realizand compozitii tridimensionale dupa care apoi vor picta.Lector: Ioana Stanca
Data incepere: 19 Martie 2012; Ora curs: 18:30
Numar ateliere: 7; Frecventa: saptaminal, luni
Cost: 350 ron; Cost studenti: 315 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top