window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Asociatia Ecografie Plus, Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T.Popa Iasi, Colegiul Medicilor din judetul Iasi organizeaza in zilele de 4 si 5 iunie 2010, la Iasi, cursul cu tema Malformatii de tub neural. Diagnostic ecografic prenatal.

AAsociatia Ecografie Plus, Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T.Popa Iasi, Colegiul Medicilor din judetul Iasi organizeaza in zilele de 4 si 5 iunie 2010, la Iasi, cursul cu tema Malformatii de tub neural. Diagnostic ecografic prenatal. Cursul va avea loc in sala de conferinte a Motelului Bucium din Iasi.
Ca și in cursul precedent, nu vor lipsi demonstratiile practice de ecografie ale tubului neural din trimestrul doi de sarcina si discutiile live pe marginea acestor demonstratii. Pe langa demonstratiile live, vor fi prezentate si materiale video/foto cu malformatii ale tubului neural. Demonstratile vor fi sustinute de dr. Gheorghe Iliev, medic primar obstetrica-ginecologie, competenta in ecografie obstetrica-ginecologie, SCOG Cuza Voda Iasi .

Temele prezentate la cursuri sunt urmatoarele:

– Embriogeneza si dezvoltarea tubului neural.
– Ecografia cerebrala standard si sonografia cerebrala (neurosonografie). Modificarile ecografice evolutive ale tubului neural
– Defecte de tub neural (Anencefalia, spina bifida, encefalocel)
– Ventriculomegalia / Hidrocefalia
– Malformatii ale liniei mediane (holoprozencefalie, agenezie septum pelucidum, agenezie corp calos)
– Malformatii ale fosei cerebrale posterioare (mega cisterna magna, sindromul Dandy-Walker, chistul Blake, hipoplazie de vermis)
– Malformatiile cerebrale si patologia cromozomiala
– Leziuni cerebrale distructive (Hidranencefalia, porencefalia, schizencefalia)
– Leziuni cerebrale intrauterine cu debut tardiv (microcefalie, anomalii corticale, leziuni ischemice, leziuni hemoragice, tumori, malformatii vasculare)
– Tratamentul chirurgical in malformatiile tubului neural.
– Malformatii ale tubului neural. Examen anatomo-patologic.

Temele vor fi sustinute de:

– Dumitrascu Irina Șef de lucrari, Clinica I Obstetrica-Ginecologie, UMF Gr.T.Popa Iasi

– Grigore Mihaela Asistent, Clinica II Obstetrica-Ginecologie, UMF Gr.T.Popa Iasi (in curs de confirmare a aprticiparii)

– Iliev Gheorghe medic primar obstetrica-ginecologie, competenta in ecografie obstetrica si ginecologie, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda Iasi

– Scripcaru Daniela medic primar de anatomie patologica, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda Iasi

– Pelinescu Onciul Dimitrie Prof.Dr. , UMF „Carol Davila” Bucuresti

– Poeata Ion Prof.Dr., Catedra de Neurochirurgie, UMF Gr.T.Popa Iasi

– Paduraru Dumitru Conf. dr., Institutul de Anatomie Iasi, UMF Gr.T.Popa Iasi

– Rusu Cristina Conf.Dr., Catedra de Boli Genetice, UMF Gr.T.Popa Iasi

Tinem sa mentionam faptul ca parteneri de organizare ai cursului ne sunt Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T.Popa Iasi si Colegiul Medicilor din judetul Iasi.

Taxa de participare la curs este de 500 lei, taxa ce include mesele de pranz si pauzele de cafea din ambele zile ale evenimentului.

Cursul va fi unul interactiv si va avea scurte pauze de discutii dupa fiecare prezentare. Se adreseaza in special medicilor de obstetrica si ginecologie (specialisti, primari) cu competenta in ecografie obstetrica-ginecologie; medicilor radiologi cu competenta in ecografia generala; medicilor de familie cu competenta in ecografia generala.

Mai multe detalii puteti gasi pe www.ecografieplus.ro, unde se pot face si inscrierile la eveniment. Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la nr. de telefon 0729 957 976 sau bogdan@ecografieplus.ro.

Asociatia Ecografie Plus a fost infiintata in luna iulie 2009 si este o organizatie profesionala non-guvernamentala ce isi propune sa participe, printr-un efort multidisciplinar, la ameliorarea asistentei medicale acordata femeii gravide si femeii negravide. Preocuparile Asociatiei sunt axate pe imbunatatirea diagnosticului prenatal, al patologiei fetale si pe ameliorarea diagnosticului ecografic preclinic al cancerului mamar.

Mai multe detalii puteti gasi pe www.ecografieplus.ro, unde se pot face Si nscrierile la eveniment. Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la nr. de telefon 0729 957 976 sau bogdan@ecografieplus.ro.
bogdan@ecografieplus.ro
http://www.ecografieplus.ro

2017-05-11T22:59:15+03:0020 aprilie 2010|Categories: arta / cultura / entertainment, COMUNICATE DE PRESA, sanatate|Tags: , , , |
Go to Top