window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Primaria Sectorului 6

Marţi, 17 martie 2015, debutează pe raza Sectorului 6 o nouă sesiune a cursurilor de pregătire în domeniul voluntariatului social. Timp de două luni, cei 65 de participanţi se vor familiariza cu tehnici de comunicare, legislaţie în domeniul social, mentalitate şi prejudecăţi, particularităţi ale diferitelor grupuri sociale defavorizate etc.

,,Harta serviciilor sociale pe înţelesul voluntarilor”, ,,Comunic, deci exist!”, ,,Inteligenţa emoţiilor”, ,,Surdul, persoana de lângă noi”, ,,Dizabilitatea, felul normal de a fi”, ,,Hai să ne jucăm!”, ,,Comunicare prin metoda E.S.P.E.R.E”, sunt câteva dintre temele abordate în cadrul  sesiunilor de pregătire.

Cu o structură non-formală, cursurile îmbină pregătirea teoretică în domeniul voluntariatului cu ateliere de dezvoltare personală, oferind participanţilor oportunitatea de a activa ca voluntar în cadrul DGASPC Sector 6.

Voluntariatul în  domeniul social a luat amploare pe raza sectorului, cu precădere tineri şi adolescenţi din comunitate susţinând în mod benevol o serie de programe precum: tabere de dezvoltare personală şi cursuri de engleză sau matematică pentru copiii defavorizaţi, animaţie în şcoli şi grădiniţe, programe de reabilitare a copiilor cu autism etc.

Go to Top