window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

CURSURI GRATUITE PENTRU ANGAJATII DIN SECTORUL MEDICO-SANITAR

Federatia Sanitas din Romania deruleaza in cadrul proiectului national Dezvoltarea capitalului uman si createrea competitivitatii economice prin calificarea si recalificarea angajatilor din sectorul medical, cursuri de calificare/recalificare pe diferite meserii pentru angajatii din sectorul medico-sanitar, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni!.

Se urmareste calificarea si recalificarea a 3000 de angajati (dintre care 2700 femei) din sectorul medico-sanitar, selectati din toate regiunile de dezvoltare ale tarii, prin participarea la cursuri de calificare/recalificare organizate de furnizori autorizati din Romania, in meserii precum baby sitter, ingrijitor batrani la domiciliu si ingrijitor bolnavi la domiciliu.
Cursurile sunt gratuite, iar la absolvirea cursurilor, participantii vor primi certificate de calificare recunoscute la nivel national si/sau european (in functie de meserie), avizate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, ce confera dreptul de profesare pe toata durata vietii.
Fiecare absolvent va primi si o subventie in valoare de 740 lei/persoana, dupa obtinerea certificatului de calificare.
Programul de formare profesionala continua a demarat in anul I de implementare a proiectului, cu un numar de 1111 de participanti, selectati din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, dintre care 1103 de participanti au obtinut certificate de calificare.
Incepand din luna septembrie 2010, anul II de implementare al proiectului, se urmareste selectia si demararea cursurilor de calificare/recalificare intr-un numar de cel putin 1000 de participanti.
Mai sunt locuri disponibile pentru calificarea baby-sitter, in numar de 929 de locuri, in meseria ingrijior batrani la domiciliu in numar de 694 de locuri si in meseria ingrijitor bolnavi la domiciliu in numar de 274 de locuri.
Programul de formare profesionala se va desfasura in continuare pana pe data de 30.06.2012.

Pentru informatii suplimentare, contactati Federatia SANITAS din Romania, Str. Vasile Lascar nr.16, sector 2, Bucuresti, la tel: 021.313.87.75 Fax: 021.315.80.65, Email: office@federatiasanitas.ro / sanitasromania@yahoo.com si site www.federatiasanitas.ro.
consultantafse@gmail.com
http://www.federatiasanitas.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top