Cvartetul spaniol De La Puríssima în România

În perioada 20 – 23 mai 2017, Fundația Pro Art Hermannstadt (Sibiu) și Institutul Cervantes din București, în parteneriat cu Radio România, organizează două concerte ale cvartetului spaniol De La Puríssima în România.

Grupul compus din Julia de Castro (voce și versuri), Miguel Rodrigáñez (contrabas), Gonzalo Maestre (baterie) și Jorge Vera (pian) va susține două concerte: primul, în ziua de  20 mai, ora 19.00 în cadrul Festivalului Internațional de Jazz de la Sibiu, iar cel de-al doilea, în data de 23 mai, ora 19.00 la Sala Radio (Str. General Berthelot 60-64).

Cvartetul  De La Puríssima s-a distins în muzica spaniolă contemporană printr-un amestec de inovație și tradiție, printr-o punere în scenă insolită, printr-un simț al umorului foarte special și printr-o atitudine provocatoare și interactivă față de public. Numele său, trimițând la o stradă valenciană, a fost găsit de Julia de Castro, ca un amestec de pasiune, sacralitate, ironie și exces.

De La Puríssima a fost influențat de multiple tendințe și muzicieni din toate timpurile, de la Bill Evans la Lilian de Celis, trecând prin rockul cel mai pur al lui Robert Gordon, fără a uita influențe decisive, precum Billie Holiday, Scott Lafaro, Raquel Meller, Eartha Kitt, Calle 13, Mina sau Keith Jarret. Încă de la înființarea sa, în 2009, grupul a stârnit un viu interes în presa  de specialitate, care a vorbit atunci despre un „neorealism madrilen“, lucru care a atras prezența sa atât în spații convenționale, cît și în spații total neconvenționale din Spania și din întreaga lume.

 Evenimentul, mult așteptat  de publicul românesc, este o aducere în prim-plan a unui adevărat fenomen al muzicii spaniole din ultimii ani.

 Pentru concertul de la Sala Radio biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.  Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.