Cvartetul VOCES

Ştiţi care au fost ultimele cuvinte rostite de Hristos pe cruce ? Plecând de la citate din Scripturi, ca „Tată, iartă-i, că nu ştiu ce fac” sau „Tată, în mâinile Tale îmi încredinţez Spiritul”, HAYDN, un geniu al perfecţiunii în muzica clasică, a compus o lucrare comandată pentru Vinerea Mare, de către catedrala din Cadiz (Spania).

Miercuri, 16 aprilie 2014 (19.00), chiar în Săptămâna Mare, partitura sugestiv intitulată „Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce” va fi interpretată la Sala Radio – în versiunea adaptată pentru cvartet de coarde – de cea mai importantă şi mai longevivă formaţie de cvartet din România: VOCES.

Parte a Orchestrelor şi Corurilor Radio România, ansamblul a aniversat anul trecut 40 de ani de activitate şi îi reuneşte astăzi pe cei patru muzicieni de valoare: Bujor  Prelipcean – vioara I, Vlad  Hrubaru – vioara a II-a, Constantin  Stanciu violă şi Dan  Prelipcean violoncel.

Premii prestigioase au atestat valoarea cvartetului VOCES: Colmar-Franţa (1974), Bordeaux-Franţa (1976), „Karl Klinger” Hanovra – Germania (1979). Formaţia are un repertoriu deosebit de vast ce reuneşte integrale clasice, romantice, lucrări româneşti şi universale ale compozitorilor secolului XX şi creaţii recente. Cvartetul „Voces” organizează turnee sau este adesea prezent la festivalurile de la Bratislava, Torino, Siena, Salzburg, Salonic, Istanbul, Bucureşti, Bayreuth etc.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

 

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia „Radio România” – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bul. Eroilor, Calea Plevnei, Bul. Dinicu Golescu – autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.

Go to Top