Alter Ego Solutions LIFE+ NaturaStiati ca aproximativ 10% din efectivul populatiei mondiale de pelicani creti se regasesc pe teritoriul tarii noastre, in Delta Dunarii? Mai stiati ca 7% din populatia europeana de rata rosie si 17% din exemplarele de cormoran mic traiesc in Lunca Dunarii Inferioare din Romania? Din cauza ca aceste pasari erau in pericol de disparitie, prin intermediul programului LIFE+ Natura, organizatiile promotoare le-au imbunatatit conditiile de viata, ajutand la conservarea acestor specii.

Putine persoane stiu despre instrumentul financiar pentru conservarea naturii si pentru mediu, LIFE+. Acest program se desfsoara in perioada 1 Ianuarie 2007 – 31 decembrie 2013 si anul acesta este deschis pentru depunerea de proiecte in perioada 26 februarie – 18 iulie 2011.
LIFE+ este al saselea Program de Actiune pentru Mediu al Uniunii Europene, concentrandu-se pe conservarea naturii si pe celelalte domenii de interes european, cum ar fi deseuri, apa, sol, mediu urban, schimbari climatice si altele. In anul 2011, Romaniei ii este alocat un buget de 11 milioane de euro pentru cele 3 componente: LIFE+ Natura si Biodiversitate, LIFE+ Guvernare si Politici de Mediu si LIFE+ Informare si Comunicare.
Din pacate