window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

DAN PURIC A PRIMIT “PREMIUL PENTRU CEL MAI POPULAR AUTOR DE CARTE DIN ROMANIA”

La sfarsitul saptamanii trecute, actorului si regizorului Dan Puric i-a  fost decernat “PREMIUL PENTRU CEL MAI POPULAR AUTOR DIN ROMANIA”, la Gala Industriei de Carte: “Bun de Tipar”, sectiunea “Bestseller”.

Desi “Fii demn!”, cartea pentru care Dan Puric a fost premiat, a fost lansata la sfarsitul anului 2011, pe 15 noiembrie, aceasta a devenit una dintre cele mai citite si cumparate carti, nu doar din Romania, ci de oriunde s-ar afla romanii care iubesc literatura de calitate, pana acum vanzandu-se peste 65 de mii de exemplare.

Dan Puric a mai publicat doua carti: „Omul frumos“, din care s-au vandut 107 mii de exemplare  si „Cine suntem“ , care are un record de vanzari de peste 142 de mii de exemplare, record care a intrecut toate asteptarile autorului, in materie de tiraj si cerere.

Cartea “Fii demn” este dedicata, de cate autor, mamei sale al carui chip se afla pe coperta: ”Mama avea o forta teribila a unei feminitati absolute, dar pe partea cealalta se-ntindea si un ocean de naivitate, pe care oricine l-ar fi strabatut linistit cu o simpla barcuta”..(pag 7)

Despre “FII DEMN!”

Acad. Alexandru Zub (Convorbiri literare, 193/ianuarie 2012)

“O mare lectie  de pedagogie nationala se poate degaja de aici…Formulari memorabile de tip aforistic atesta din nou calitati scriitoricesti prezente peste tot in volum….”

Nicolae Sturzu (Excelsior, nr. 3, 09.04. 2012)

“Cartea de fata, izvorata din ingrijorarea indreptatita a INTELECTUALULUI, este expresia unei nobile incapatanari de a trezi constiita publica despre care se spune ca nu se lasa trezita cu una ,cu doua. In orice caz, ea, CARTEA, “FII DEMN!” odata citita amana infarctul sufletesc.”

Despre “BUN DE TIPAR”

„Bun de Tipar- Gala Industriei de Carte din România” aflată în acest an la prima ediţie si-a propus sa marcheze  reusitele anuale ale industriei de carte autohtone. Organizată de Federaţia Editorilor din România şi Asociaţia Headsome Communication, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Asociaţia Tipografilor „Transilvania”, Asociaţia Librarilor din România şi Asociaţia Română de Relaţii Publice, a ales primii câştigători din industria editorială din România, în cadrul unui eveniment desfăşurat în Aula Bibliotecii Naţionale a României şi prezentat de Irina Păcurariu.

Despre DAN PURIC

Dan Puric, persoalitate marcantă a culturii românesti contemporane s-a impus nu doar ca actor si regizor de exceptie ci si ca om al cetatii, ca roman, ca intelectual care se autodefinea într-un interviu astfel: “Priviţi-mă ca pe o troiţă rămasă singură în Bărăgan. Va veni cineva să se închine. Nu e vorba aici de optimism, care nu e o categorie creştină, ci de nădejde. “

Actorul și regizorul Dan Puric este inventatorul unui limbaj unic de comunicare teatrală, creat prin alăturarea unor forme spectaculare diferite: pantomimă clasică şi comportamentală, dans popular românesc, rusesc, step, tango, flamenco, balet, dans contemporan, arte marţiale, pe care marstrul le foloseşte ca vehicol de trasmitere a unor idei, trăiri, sentimente dând spectacolului o formă originală, o viziune regizorală nouă care se adresesază unei categorii largi de public. Este vorba despre acel public, care indiferent de vârstă, are acces la un anumit tip de informație simbolică și metaforică. Este un limbaj ale cărui conotații se regăsesc în cotidian și real fără a banaliza însă arta teatrală.

Dan Puric semnează regia şi concepţia spectacolelor „Pantomimia”, „Toujour L`Amour”, „Costumele”, „Made in Romania”, „Hic sunt leones”, „Cei 150”, „Don Quijote” şi este protagonistul one-man-show-ului „Vis”

Cu aceste spectacole el a probat unicitatea, valoarea şi forţa artistică a acestui limbaj în peste 36 de state ale lumii (Austria, Irlanda, Germania, Elveţia, Iugoslavia, Coreea de Nord, SUA, Franţa, Israel, Ungaria, Macedonia, Egipt, Italia, Australia, etc).

DAN PURIC A PRIMIT “PREMIUL PENTRU CEL MAI POPULAR AUTOR DE CARTE DIN ROMANIA” - Fii demn

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top