window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Incepand cu 1 iulie 2011, Dan Zamonea Directorul General al Roche Romania, va coordona, pe langa afacerile concernului farmaceutic elvetian in tara noastra, activitatea Roche in alte 10 tari din zona Balcanilor, in calitate de Head of Management Center Romania. Dan Zamonea va pastra in continuare si pozitia de director general al Roche Romania, functie pe care o detine din anul 2001.

Centrul de management ce va fi coordonat de la Bucuresti include Moldova, Bulgaria, Albania, Serbia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Muntenegru si Kosovo, regiune ce aduce vanzari cumulate de aproximativ 400 milioane de Euro anual.

In noua pozitie, Dan Zamonea ii va raporta direct sefului regiunii CEMAI (Central and Eastern Europe, Middle East, Africa and the Indian Subcontinent), Tuygan Goeker. Roche are in cele 10 tari din centrul de management Romania peste 350 de angajati si se afla printre primele trei companii pe pietele respective.

Conform Cegedim, in anul 2010, vanzarile diviziei de farmaceutice a Roche Romania s-au cifrat, la pret de producator, in jurul a 190 milioane de Euro. La nivel global, Roche a anuntat pentru anul 2010, o cifra de afaceri de 47,5 miliarde franci elvetieni, in crestere cu aproximativ 5%, in moneda locala comparativ cu anul anterior.

###

Despre Roche

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este lider in domeniul cercetarii medicale, prin cele doua divizii ale sale: divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial, si produce medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, virologiei, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este de asemenea lider mondial in diagnosticul in-vitro, diagnosticarea cancerului si pionier in managementul diabetului. Strategia Roche cu privire la medicina personalizata isi propune sa ofere medicamente si tehnici de diagnostic care sa aduca imbunatatiri reale ale starii de sanatate si calitatii vietii pacientilor si sa imbunatateasca ratele de supravietuire. In anul 2010, Roche a avut peste 80.000 de angajati in intreaga lume si a investit peste 9 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. La sfarsitul anului 2010, Grupul Roche a raportat vanzari in valoare totala de 47,5 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech din Statele Unite, este detinuta in intregime de Roche si membra a Grupului Roche. Roche detine de asemenea pachetul majoritar de actiuni la compania japoneza Chugai Pharmaceutical. Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati: www.roche.ro.

Cristina Constantin
Assistant Manager
HNC – healthcare communication
Calea Grivitei nr. 51
Tel: +40 21.310.84.59
Fax: +40 21.310.84.58
Mobil: +40 749.144.402
www.hnchealthcare.com

2014-04-20T15:20:01+03:0028 iunie 2011|Categories: COMUNICATE DE PRESA, sanatate|Tags: , , , , |
Go to Top