window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

De 20 de ani traim impreuna povestea AIESEC in Craiova

AIESEC Craiova 20 de aniCea mai mare organizatie de tineri la nivel mondial implinește pe data de 4 iulie 20 de ani de existenta in Craiova. Acest moment important și special, totodata, a fost sarbatorit pe data de 1 iulie, cu o intrunire a fostilor si actualilor membri AIESEC Craiova, carora li s-au alaturat colaboratori si reprezentanti ai partenerilor principali la nivel local, intre care Roxana Margineanu – Grupul CEZ in Romania, Teodora Margale – BCR, Adrian Marașescu – Plusauto, Magdalena Mihai – Audit și Expertiza, Andreea Nița – ACCES Oltenia, Dorin Margarit – Casa de Cultura a Studentilor si Marinica Dinca – Primaria Municipiului Craiova. Ambianța selecta pusa la dispoziția invitaților de Hotel „Casa Imparatului” din Craiova a creat mediul propice pentru rememorarea celor mai importante clipe traite in cei 20 de ani de AIESEC Craiova.

Scopul principal al acestui eveniment a fost marcat de dorinta membrilor organizatiei de a sarbatori aceasta frumoasa varsta alaturi de toate persoanele care au contribuit la dobandirea statutului actual AIESEC Craiova, care au sustinut si s-au implicat in crearea si implementarea a numeroase proiecte si activitati ce vizeaza dezvoltarea studentilor si elevilor craioveni.

In prezent, organizatia desfasoara anual 7 proiecte si 5 conferinte locale, care constituie adevarate provocari  pentru cei peste 60 de membri, oferindu-le insa oportunitati de dobandire a cunostintelor in domeniul financiar, al vanzarilor, comunicarii, managementului proiectelor sau resurselor umane. Proiecte mari precum „Learn to Chage the Future”, cel mai mare proiect realizat de AIESEC Craiova inca din 2004, un proiect axat pe tema ecologiei, initiative desfasurate in colaborarea cu Universitatea din Craiova – „Let’s Communicate”, un proiect care s-a adresat studentilor Facultatii de Litere cu specializarea Comunicare si Relatii Publice, menit sa le ofere acestora o pregatire ampla in-afara salilor de curs sau concepte proprii precum „Youth Accademy”, un proiect ce dezbate conceptul democratiei participative, sunt doar cateva exemple ale schimbarii pe care AIESEC Craiova si-a propus sa o aduca la nivel local. Acestora li se adauga proiecte implementate la nivel national, precum „GROW”, desfasurat in colaborarea cu Scoala de Valori sau „Money Sense”, un concept RBS Romania, implementat si la nivel local de catre AIESEC Craiova, conferinte locale si nationale de pregatire, in care tinerii au ocazia sa interactioneze cu reprezentanti ai generatiei lor, atat din tara, cat si din strainatate.

Cu o istorie de 62 de ani in formarea viitorilor lideri si oferirea de stagii de practica in strainatate, AIESEC este o platforma internationala de oportunitati recunoscuta de ONU ca fiind cea mai mare organizatie de studenti pe plan mondial. Al doilea comitet local AIESEC infiintat in Romania in 1991, AIESEC Craiova a creat cadrul propice de dezvoltare personala si profesionala, investind in pregatirea a 20 de generatii de tineri provenind din contexte sociale diferite si avand mentalitati diferite, care au lucrat impreuna pentru indeplinirea unei viziuni organizationale de amploare, punand in fiecare an cate o caramida pentru a construi ceea ce AIESEC Craiova reprezinta la momentul actual – o organizatie puternica, care are un cuvant de spus in randul ONG-urilor locale, bucurandu-se de sprijinul a numeroase companii in implementarea proiectelor.

Prin intermediul acestui eveniment, AIESEC Craiova doreste sa recunoasca contributia si sprijinul tuturor partenerilor, multumindu-le pentru increderea acordata si oferindu-le oportunitatea de a rememora, alaturi de reprezentanti ai fiecarei generatii, cele mai importante clipe ale povestii AIESEC Craiova. Sprijinul oferit de partenerii principali, Grupul CEZ in Romania si BCR, institutii publice locale precum Casa de Cultura a Studentilor, Universitatea din Craiova, Primaria Municipiului Craiova dar si cel al colaboratori media, a fost un element esential in obtinerea impactului deosebit in mediul social si economic local de-a lungul evolutiei organizatiei. Pe viitor, AIESEC Craiova isi propune mentinerea si consolidarea bazelor organizatiei, oferind, in egala masura, aceeasi experienta calitativa tuturor celor care intra in contact cu noi.

Departamentul de Comunicare

AIESEC Craiova

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top