De la Art Nouveau la Art Deco: Arta, moda si societate.

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/cursuri / educatie/De la Art Nouveau la Art Deco: Arta, moda si societate.

Fundatia Calea Victoriei va invita luni, 18 februarie de la ora 19.00, la cursul: De la Art Nouveau la Art Deco: Arta, moda si societate.

Impreuna cu istoricul Monica Neatu vom decoperi modul in care aceste doua curente artistice au schimbat societatea la sfarsitul secolului XIX si inceput de secol XX.

Daca ni s-ar cere sa definim, in doar cateva cuvinte, societatea europeana de la sfasitul secolului XIX pana in preajma celui de-al doilea razboi mondial am gasi cu usurinta, in noianul de idei al epocii, doua concepte care sa ii infatiseze, deopotriva, aspiratiile, cotidianul, angoasele si bucuriile.

Curentele Art Nouveau si Art Deco, caci despre ele este vorba, condenseaza toate mutatiile suferite de civilizatia europeana, intr-o epoca in care nu doar arta ci si societatea trec printr-o serie de revolutii si drame. De la reactiile impotriva academismului pana la dorinta artistilor de a surprinde in operele lor ritmul alert al vietii, de la corpurile feminine eliberate, treptat, de chinul corsetului pana la formele geometrice, ce domina arhitectura si picturile timpului, ajungand la noile concepte folosite in arhitectura si artele decorative, totul sta sub semnul metamorfozelor estetice, ideatice si sociale.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Dincolo de etichetele Art nouveau si Art deco, privitorul atent poate descoperi portretul unei lumi, cu un cotidian nu foarte diferit de al nostru, care incerca sa se adapteze industrializarii si modernizarii rapide, sa reziste angoaselor razboiului si sa pastreze ceva din fastul si eleganta trecutului.

Temele celor trei ateliere sunt:

Sedinta 1: 18 februarie – Art nouveau- doar un curent artistic? Cum s-a schimbt societatea la sfarsitul secolului XIX.  Arta si moda in marile capitale europene. Mucha, Klimt si Freud.

Sedinta 2: 25 februarie – Art deco- geneza unui curent artistic. Théatre des Champs-Élysées- stil si spectacole.  Societatea interbelica. Trupurile si arta se elibereaza.

Sedinta 3: 4 martie – Viteza, simplitate, functionalitate si eleganta- un stil care cuprinde intreaga lume. Moda feminina si masculina. Coco Chanel, Baietana.

 

Lector: Monica Neatu

Data incepere: 18 Februarie 2013; Ora curs: 19:00

Cost: 140 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 130 ron

Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top