window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');
  • Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS

Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri, 3 aprilie, de la ora 19.00, la cursul De la Interbelic la Flower Power. Arta, moda si societate (1930-1970), sustinut de istoricul Monica Neatu.

De-a lungul a trei ateliere, va invitam sa redescoperim o epoca a transformarilor profunde, sa ii intelegem valorile, bucuriile si dramele. Cu ajutorul imaginilor, filmelor si scrierilor din epoca vom incerca sa aflam ce datoreaza lumea de astazi timpurilor de atunci.

Interbelic si flower power – iata doi termeni mitici ce tin in mentalul multora dintre noi de un trecut recent si totusi atat de indepartat si fascinant. Interbelicul, asociat de multe ori cu fastul si stralucirea din vremea bunicilor nostri, pare inchis intr-o capsula a timpurilor fericite, inainte de drama celui de al doilea razboi mondial.

Dar lumea aceea vesela si stralucitoare, asa cum ne apare noua in filme sau fotografii, a cunoscut, dincolo de frenezia petrecerilor din anii nebuni, angoasele crizei economice si transformari politice si sociale dramatice. Toate acestea si-au spus cuvantul in arta si moda, dand nastere unui univers al contrastelor, dominat de creatori de geniu (Picasso, Dali, Chanel…).

Sfasierii razboiului i-a urmat o societate postbelica caracterizata, deopotriva, de conservatorism si revolta si de impartirea lumii in doua sfere politice antagonice. Revoltele din 1968 au tinut in egala masura de politic, dar si de nasterea unor noi mentalitati, ce si-a pus amprenta asupra artei si a societatii. Generatia beat, cultura hippie, revolutia sexuala au transformat pe termen lung societatea moderna, spunandu-si cuvantul in arta, literatura si moda.

 

Lector: Monica Neatu

Data incepere: 3 Aprilie 2013; Ora curs: 19:00

Cost: 130 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 120 ron

Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Go to Top