window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

De la Very Nice al arului Alexandru al III-lea la ropote interminabile de aplauze! / Bucuresti / 26 mai 2010

Frumoasa din padurea adormita este cel de-al doilea balet creat de P.I. Ceaikovsky la solicitarea directorului Teatrului Imperial din Sankt-Petersburg – Vsevolozhsky Ivan de a compune fondul muzical pentru aceasta povestire. Ceaikovski a acceptat cu deosebita placere sa lucreze la acest proiect si l-a informat pe director ca are deja inspiratia adecvata pentru a realiza o opera deosebita. In acest sens, maestrul de balet al Teatrului Imperial, coregraful Marius Petipa, a intocmit o lista foarte detaliat de instructiuni cu privire la cerintele muzicale. Ceaikovski a lucrat rapid incepand schitele initiale in iarna lui 1888, iar orchestratia in mai 1889.

Proiectul final Frumoasa din padurea adormita s-a dovedit a fi cel mai lung balet al lui Ceaikovski, cu o durata de aproximativ 4 ore, (fara pauze aproximativ 3 ore). Premiera la nivel mondial a avut loc la Teatrul Mariinsky din St. Petersburg la data de 15 ianuarie 1890 si a primit din partea presei aprecieri cu mult mai generoase fata de Lacul lebedelor (primul balet al compozitorului).
arul Alexandru al III-lea l-a chemat atunci pe Ceaikovski la loja regala si a fcut o remarca simpla Very Nice(Foarte frumos), care l-a iritat insa pe compozitor ce s-ar fi ateptat probabil la un feed-back mai favorabil de atat.
La momentul actual, baletul Frumoasa din padurea adormita, unic pus in scena prin prestatia desavarsita a balerinilor Teatrului de Balet si Opera din Kiev, smulge ropote de aplauze si ovatiuni la scena deschisa din partea publicului, incantat peste masura de aceasta feeric basm.
Prin intermediul Agentiei Vreau Bilet, pe data de 26 mai la Sala Palatului, bucurestenii vor avea oportunitatea de savura aceasta reprezentatie de exceptie, ce se va concretiza, de altfel si printr-un turneu organizat in cele mai importante orase din tara.

Pentru spectacolul de la Bucuresti, biletele sunt disponibile in reteaua Vreau Bilet – et. 2 – Unirea Shopping Center, si Carrefour Feeria Baneasa Shopping City, Pasajul Universitatii agentia Trident Touring, la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro. Preturile acestora variaza in functie de categoria de loc intre 35 Lei si 120 Lei.

Simona Dragulescu
PR Specialist
simona.dragulescu@vreaubilet.ro
http://VREAUBILET.RO

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top