Soprana Alexandra Anușcă, membră a Academiei corale a Operei de Stat din Viena, este invitata Stagiunii de marți seara din 15 noiembrie, ora 19.00, la Sala mică a Ateneului Român.

Născută la Blaj, Alexandra a început formarea la Liceul de Muzică Sigimund Toduță din Cluj, a continuat cu Universitatea Națională de Muzică București, după care traseul său academic a evoluat în zona internațională. A urmat masterul la Conservatorul Regal din Birmingham și a fost bursier Weingarten la Academia de Muzică Franz Liszt din Budapesta, unde a studiat la clasa celebrei Evei Marton. Este deținătoarea premiilor Steve Elliot și Ashelyan Opera oferite de Conservatorul Regal din Birmingham și absolventă a British Youth Opera Company. A interpretat roluri ca Pamina din Flautul fermecat de W. A. Mozart, Susanna din Nunta lui Figaro de W. A. Mozart, sau Adina din Elixirul dragostei de G. Donizetti și a evoluat în concerte pe scene din Germania, Elveția, Marea Britanie și România.

În recitalul de marți, 15 noiembrie, Alexandra Anușcă va fi acompaniată de pianista Andreiana Roşca-Geamănă și îl va avea ca invitat pe baritonul Cristian Ruja. Programul cuprinde lieduri, arii, duete din opere și operete din creația compozitorilor: Giacomo Puccini , Richard Strauss, Charles Gounod, Franz Lehár, Leonard Bernstein și Giuseppe Verdi.

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar în numerar)

– Online, accesând site-ul  www.fge.org.ro  – secțiunea „Calendar“.

Stagiunea de marți seara este un proiect ce a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu  Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale sau care se află la studii în străinătate.