window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

De Zilele Bucurestiului a nins cu fulgi in Piata Constitutiei

Zilele BucurestiuluiArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti a organizat Zilele Bucurestiului intre 16 si 18 septembrie.Bucurestenii au sarbatorit cea de-a 552–a aniversare de la prima atestare documentara cu evenimente in Parcul Herastrau, Centrul Istoric, Parcul Tineretului si Piata Constitutiei.

Sambata si duminica, publicul numeros din Centrul Istoric s-a bucurat de concertele Galei Folk You! Pe scena din Strada Franceza au urcat in aplauze: Emeric Set, Florin Chilian, Nicu Alifantis, Vama, Alina Manole Band, Mircea Vintila, Taxi, Mircea Baniciu, Zdob si Zdub.

Tot sambata, in Piata Constitutiei, concertul aniversar s-a bucuratde prezenta Primarului General Sorin Oprescu alaturi de un public entuziast. Big Band-ul Radiodirijat de Ionel Tudor i-a acompaniat pe Monica Anghel, Directia 5, Cornel Ilie si Lora. Orchestra Nationala Radiocondusa deTiberiu Soare si-a demonstrat profesionalismul alaturi desopranaValentina Nafornita, tenorul Marius Manea si Bogdan Ota, invitatul special al serii. Tanarul pianist roman a cucerit audienta cu virtuozitatea si talentul sau, desi a fost coplesit de emotia primului sau concert alaturi de Orchestra Nationala Radio si Corul Bucuresti, care i-a interpretat compozitiile.

Duminica, 18 septembrie, in Parcul Tineretului a avut loc un elegant spectacol de echitatie in care echipa de cascadori profesionisti a Clubului EQUESTRIA i-a uimit pe cei prezenti cu demonstratiile de dresaj.

Peste 20.000 de elevi din liceele bucurestene au ajuns in Piata Constitutiei, duminica incepand cu ora 16.00, in cadrul Paradei Elevilor. Acestora li s-a pregatit un concert pe gustul lor: Alex Velea, Andreea Banica, Andreea Balan si Connect-R. Studioul mobil al Bucuresti FM, prezent in Piata Constitutiei a transmis stiri si reportaje legate de desfasurarea manifestarii, iar DJ Adrian Saguna si dansatoarele de Zumba Dance au incalzit atmosfera cu piesele preferate ale elevilor.

Cel mai asteptat moment din cadrul Zilelor Bucurestiului a fost spectacolul Piata Ingerilor, oferit de compania franceza Les Studios de Cirque. Seara de duminica a adus in piata din fata Parlamentului un proiect paradoxal – grandios si sensibil in acelasi timp. In inima orasului a luat nastere o alegorie pacifista a ingerilor purtatori de bunatate si liniste. Aparitia imprevizibila a acestor personaje diafane pe cerul noptii a emotionat si surprins cu o coregrafie aeriana plina de magie. Finalul zborului ingerilor a asternut un covor de fulgi in  Piata Constitutiei. Dupa terminarea spectacolului, bucurestenii au mai ramas pentru a prelungi bucuria cu o bataie cu fulgi.

Fotografii pe www.arcub.ro si http://www.facebook.com/ArCuB

Parteneri media:

Bucuresti FM, Radio Romania Cultural, 24-FUN

Parteneri media online:

Port.ro, Modernism.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, apropo.ro, metropotam.ro, youmago.ro, hipmag.ro, goingout.ro, urbo.ro, diseara.ro, paspartu

Persoane de contact:

Madalina Negrea

PR ArCuB

0728 100 209

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top