window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

De Ziua Internationala a Copiilor Disparuti Focus lanseaza campania ”Stiu si sunt in siguranta!” / Bucuresti / 25 mai 2010

Focus da startul campaniei „Stiu si sunt in siguranta!” marcand ziua de 25 Mai (Ziua Internationala a Copiilor Disparuti) prin evenimente desfasurate in gradinite din Bucuresti, care vor informa peste 5000 de parinti si copii, despre posibilele pericole care pot conduce la o disparitie si cum pot acestia sa reactioneze atunci cand se confrunta direct cu ea.

In fiecare an, in data de 25 Mai, ne aducem aminte de copiii disparuti, si ca de fiecare data, incercam sa spunem tuturor ca a sti sa previi o disparitie inseamna sa fii un om responsabil si informat.

„Cu totii suntem responsabili de protejarea copiilor nostri, cu totii avem obligatia de a le oferi siguranta si o copilarie fara traume.” (Mihaela Geoana – Presedinte Focus)
Pentru ca vacanta de vara se apropie cu pasi repezi amintim astfel tuturor ca incepand cu 25 Mai 2009, in 10 state membre ale Uniunii Europene, este mai usor pentru parinti sa sesizeze disparitia unui copil iar pentru copii sa gaseasca mai usor drumul catre casa prin numarul european la care se raporteaza disparitiile: 116 000

Prima etapa a campaniei Focus va fi marcata in 25 mai 2010, orele 13:00 printr-un eveniment organizat impreuna cu Gradinita Nr. 178 la sediul acesteia din Str. Iancu Jianu nr. 26, Sector 5, Bucuresti.

Echipa Centrului Focus, impreuna cu ofiterii de politie ai Institutului pentru Prevenire si Psihosociologie din cadrul Inspectoratului General al Politiei vor oferi jucarii copiilor iar parintilor un kit de prevenire a disparitiilor si a navigarii in siguranta pe internet a celor mici.
Tot in cadrul acestui eveniment copiii vor viziona un teatru de papusi tematic.

//

Ziua Internationala a Copiilor Disparuti este marcata si la nivel international prin diferite activitati cu scop de informare si prevenire a disparitiilor de copii.

Astfel in Europa, Federatia Europeana pentru Copiilor Disparuti (MCE) si-a concentrat intregul mesaj pe internet pe siteul de socializare Facebook unde va lansa o aplicatie care va face ca utilizatorul sa „dispara”. Cei interesati sa sprijine virtual vor putea afla de la noi de pe adresa: http://facebook.com/copiidisparuti

Peste ocean, in SUA, Centrul International pentru Copii Disparuti si Exploatati (ICMEC), al carui membru cu drepturi depline este Centrul Roman Focus, va lansa virtual baloane cu chipul copiilor disparuti pe siteul www.helpbringthemhome.org.au, un portal interactiv dezvoltat special pentru aceasta zi de catre Politia Federala Australiana.

Despre FOCUS

Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual – Focus a fost infiintat in anul 2007 la initiativa doamnei Mihaela Geoana, cu finantare din partea ICMEC si a Federatiei Europene pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.

In Romania Focus intervine alaturi de autoritati in solutionarea cazurilor de disparitie a copiilor, acorda asistenta de specialitate victimelor si familiilor copiilor disparuti si exploatati sexual si contribuie la prevenirea disparitiilor si exploatarii sexuale a copiilor

De asemenea in cadrul programului „Safer Internet”, finantat de Comisia Europeana, Focus a creat un Hotline ca punct de contact civil pentru utilizatorii de internet, la care acestia vor avea posibilitatea sa raporteze orice material cu continut pedo-pornografic precum si alte tipuri de continut ilegal.

Astazi asociatia Focus este membru cu drepturi depline al Centrului International pentru Copii Disparuti si Exploatati (ICMEC) si a Federatiei Europene pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual (MCE).

Focus a lansat si opereaza in Romania incepand cu luna mai 2009, numarul unic european 116000 pentru sesizarea disparitiilor de copii.

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul Focus la adresa:

www.copiidisparuti.ro
www.copiidisparuti.ro

Despre 116 000

In Romania, Belgia, Franta, Italia, Grecia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia si Slovacia sesizarea disparitiei se face la numarul unic european pentru disparitiile de copii: 116 000.

116 000 este numar de telefon gratuit pentru apelant si este operational 24/24 in majoritatea tarilor mentionate mai sus. Apelul este preluat local de catre personalul specializat al organizatiei din tara respectiva. Aceasta coopereaza la nivel national si international cu politia si cu alte organizatii similare cu scopul dedicat de a gasi copiii disparuti.

Despre ICMEC

Centrul International pentru Copii Disparuti si Exploatati este o organizatie privata, non-guvernamentala si non-profit, infiintata in anul 1998, avand rol coordonator si actionand la nivel mondial pentru combaterea rapirilor si exploatarii copiilor. Este organizatia-sora a Centrului National pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual – SUA. Reteaua Global Missing Children este un program al ICMEC si cuprinde 17 site-uri web care alimenteaza o baza de date centrala ce furnizeaza informatii si fotografii despre copii disparuti din intreaga lume.

Mai multe informatii sunt disponibile la adresa: www.ICMEC.org

Patrick DANILEVICI
Director Comunicare
m: 0730 118 245
patrick.danilevici@copiidisparuti.ro
http://www.copiidisparuti.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top