window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

De Ziua Mondiala a Sanatatii, ASUR si Sceptici in Romania avertizeaza ca homeopatia e apa chiora

De Ziua Mondiala a Sanatatii,  ASUR si Sceptici in Romania avertizeaza ca homeopatia e apa chioraSambata, 7 aprilie, este sarbatorita Ziua Mondiala a Sanatatii. Cu aceasta ocazie, ASUR si Sceptici in Romania continua promovarea Campaniei 10:23 si invita oamenii sa se informeze cu privire la lipsa de efect a preparatelor homeopatice.

Profitam de aceasta ocazie pentru a le aminti oamenilor despre importanta sanatatii si mai ales despre cat de important este sa detii informatii corecte si complete cu privire la diversele tratamente alternative. Asociatia noastra va organiza un protest in data de 21 aprilie, pentru a demonstra ca asa-zisele tratamente homeopatice sunt inutile.  Deoarece ele contin doar apa si zahar, acestea nu au cum sa trateze afectiunile pe care homeopatii sustin ca le trateaza.” a declarat Liliana Voicu, vicepresedinte ASUR

ASUR si Sceptici in Romania invita toate persoanele interesate de campanie sa se alature acestui protest, in incercarea de a arata publicului larg lipsa de eficienta a preparatelor homeopatice si problemele care pot aparea atunci cand faci apel la medicina alternativa. Voluntari din toata tara sunt invitati sa recreeze evenimentul ”Supradoza”, care in 2011 a beneficiat de participarea a zeci de persoane la nivel national si cateva mii la nivel international. Toti voluntarii au inghitit tuburi intregi de preparate homeopatice, pentru a demonstra ca nu au niciun efect. Dupa cum era de asteptat, participantii care s-au supradozat nu au patit nimic.

Campania noastra este una de informare. Dorim sa atragem atentia ca promovarea homeopatelor are o contributie semnificativa la scaderea increderii publicului in medicina si sfaturile medicale. Iar un alt aspect, mult mai grav, este faptul ca pacientii cu probleme grave de sanatate, convinsi ca homeopatia le poate trata boala, risca sa intarzie foarte mult consultarea unui medic.” a declarat Ovidiu Covaciu, reprezentantul grupului Sceptici in Romania.

Campania 10:23 va avea loc in acest an pe 21 aprilie, la ora 10:23.

Evenimentul ”Supradoza” va fi recreat in acest an de voluntari din Romania, Ungaria, Cehia, Spania, Portugalia, Argentina, Australia si Statele Unite ale Americii. De asemenea, cateva sute de voluntari se vor supradoza cu homeopate in cadrul conferintei SkeptiCal ce va avea loc in California. In Romania, evenimentul se va petrece la Bucuresti, Cluj-Napoca si Sibiu.

Pentru detalii va invitam sa accesati www.1023.ro .

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top