window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Delta Dunarii prezenta prin imagini in Austria

Advertising4U.ro - Comunicate de presa -  Info evenimente - Media NEWSAdministratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (A.R.B.D.D.) implementeaza proiectul DANUBEPARKS – Reteaua de arii protejate dunarene – Dezvoltarea si implementarea strategiilor transnationale pentru conservarea patrimoniului natural al Dunarii, care este finantat din fonduri comunitare prin Programul de Cooperare Transnationala Sud – Estul Europei 2007-2013.

In cadrul evenimentelor culturale organizate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se înscrie si evenimentul “Anul Romaniei” ce se desfasoara la Orth- Austria, Parcul National Donau Auen, in perioada 1 mai – 15 noiembrie 2011.

În deschiderea acestui eveniment, ARBDD a organizat o expozitie de fotografii intitulata “Danube Delta – Images from the youngest land of the old Europe”. Pentru a alege cele mai reusite fotografii realizate în Rezervatia Biosferei Delta Dunarii a fost lansat, în cursul lunii februarie, un concurs adresat tuturor iubitorilor de natura care au surprins frumusetea si specificul acestei zone. Astfel, din 45 de imagini înscrise în competitie au fost selectate cele mai bune 23 realizate de opt fotografi: Mihai Baciu, Dan Bandacu, Iliuta Goean, Alex Ifrim, Helmut Ignat, Valeriu Leonov, Daniel Petrescu, Petre Solca. Fotografiile surprind în detaliu frumusetea inegalabila a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, având fiecare o istorie proprie si o semnificatie deosebita pentru fotografi.

In data de 1 mai 2011 a avut loc la Orth în Austria, vernisajul expozitiei de fotografii, gazduita de catre partenerii coordonatori de proiect, Parcul National Donau Auen, în Castelul Orth, locatie unde se afla si Centrul de vizita al Parcului National Donau Auen. De asemenea, in cadrul expozitiei, au fost expuse tablouri cu pasari din lemn realizate de artistul plastic din Tulcea, domnul Toader Gheorghe.

La vernisajul expozitiei au participat oficialitati din Austria: Domnul Johann Mayer, Primarul localitatii Orth an der Donau, Domnul Carl Manzano, directorul Parcului National Donau Auen, Doamna Silvia Davidoiu, Ambasador al României în Austria, Domnul Herbert Nowohradsky, membru în Parlamentul Austriei Inferioare, Doamna Ursula Grabner, coordonator departament comunicare în cadrul Parcului National Donau Auen, si din partea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii: Doamna Alina Codreanu. Au fost prezenti si alti vizitatori ai Castelului Orth care au participat la evenimentul local organizat cu ocazia Zilei Familiei.

Expozitia de fotografii este deschisa publicului din Austria în perioada 1 mai – 15 noiembrie 2011. Evenimentul “Anul României” va mai include si organizarea în data de 4 septembrie 2011, a unui festival danubian românesc ce va cuprinde programe de muzica si dans folcloric, ateliere de mestesuguri traditionale – sculpturi în lemn realizate de mesteri artizanali locali, împletituri din papura, precum si realizarea unei expozitii gastronomice cu specific deltaic.

Informatii suplimentare privind proiectul DANUBEPARKS

Proiectul DANUBEPARKS- Reteaua de Arii Protejate Dunarene – Dezvoltarea si Implementarea de Strategii Transnationale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii se implementeazã de catre ARBDD în perioada 1.03.2009 – 29.02.2012.

Partenerul lider este Nationalpark Donau-Auen GmbH, din Austria, ARBDD fiind singurul partener din România alãturi de alti parteneri din: Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croatia, Serbia, Germania.

Relatii suplimentare se gasesc pe pagina web a proiectului: www.danubeparks.org

Guvernator,
Grigore BABOIANU

Persoane de contact :
Grigore Baboianu
Manager de proiect
T: +40 240 518945
E: gbaboianu@ddbra.ro
www.ddbra.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top