Depaco, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperişuri, parte din grupul  Teraplast, își continuă politica de consolidare a businessului și deschide un centru regional de vânzare în orașul Cluj-Napoca. Existența noului centru va permite o servire mai bună a zonei Ardealului, clujenii având la dispoziţie un showroom şi un punct de contact cu brandul Wetterbest, de unde vor putea să afle mai multe informaţii despre produsele necesare pentru construirea sau renovarea acoperişului şi unde vor avea posibilitatea să plaseze comenzi.

În acest context, planurile pentru următoarele trei luni sunt de atingere a unei cote de piaţă de 20% în nordul şi centrul ţării, ca rezultat direct al creşterii semnificative a distribuţiei numerice a produselor Wetterbest.

La nivel naţional, în luna mai, Depaco a acoperit 3500 de case, iar luna aceasta se va atinge pragul de 4000.

Primul centru regional Wetterbest a fost deschis în luna aprilie, la Timișoara, și face parte din planul companiei de a-și desfășura propriu-zis activitatea în cât mai multe zone din țară.

„Eram prezenţi şi până acum în Cluj, primeam comenzi prin intermediul reţelei de parteneri distribuitori, oamenii se interesau de produsele noastre. Întrucât exista interes, după o analiză a potenţialului economic al zonei am decis că este un pas necesar să avem propriul centru de vânzare. Experienţa anterioară de la Timişoara ne-a confirmat că este înţelept să fim mai aproape de oameni şi Clujul este cu siguranţă un pol important în dezvoltarea brandului Wetterbest”, a declarat Valeriu Irimescu, CEO Depaco.

Noul punct de lucru este situat în strada Observatorului nr. 113A şi cuprinde un spațiu de birouri, care va servi ca punct de preluare a comenzilor, precum şi un showroom. În plus, la o distanţă de aproximativ 20 km de centrul oraşului, compania deţine un depozit, care va asigura stocurile necesare atât pentru vânzările directe, cât şi pentru reţeaua de parteneri de distribuţie din zonă, astfel încât livrările să aibă loc într-un timp cât mai scurt şi în cele mai bune condiţii de transport.

Despre Wetterbest

Depaco deţine una dintre cele mai mari capacități de producție de țiglă metalică și accesorii din România, prin cele trei fabrici de la Băicoi (jud. Prahova), Podari (jud. Dolj) şi Sărăţel (jud. Bistriţa-Năsăud). În 2017, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 40 milioane euro.

Sistemele de țiglă metalică Wetterbest se remarcă printr-o durată medie de viaţă de peste 50 de ani, susţinută de calitatea oţelurilor folosite, de montajul facil și greutatea redusă – ceea ce duce la solicitarea scăzută a structurii de rezistenţă a acoperişului şi a construcţiei în general.

Începând din luna mai a anului 2017, Depaco face parte din grupul Teraplast.