Ateneul Român - interior

La doar 16 ani a fost admis ca student la Universitatea Mozarteum din Salzburg – Austria , la clasa profesorului Pavel Gililov. În al doilea an de studiu Andrei cântă deja alături de Hans Gansch, renumitul prim-trompetist al Orchestrei Filarmonice din Viena, interpretând Concertul nr. 1 pentru pian, trompetă și orchestră de coarde de Șostakovici sub bagheta lui Wolfgang Redik, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică de Cameră din Salzburg.

Andrei Gologan este laureat al Concursului de pian Vladimir Horowitz – Kiev si European Lions Club Piano Competition – Istanbul. Acest din urmă premiu i-a oferit șansa unor recitaluri în Viena, Salzburg, Graz și Linz, dar și în cadrul ansamblului cultural Stift Ossiach, unde pianiști precum Emil Gilels sau Wilhelm Backhaus au susținut concerte legendare.

Pianistul Andrei Gologan este pentru prima oară oaspete în cadrul Stagiunii de marți seara.

Stagiunea de marți seara
Marți, 10 octombrie 2017, 19:00 – 21:00 Sala mică

Recital de pian
Andrei Gologan

Program

  • Maurice Ravel
    Mormântul lui Couperin
  • Frédéric Chopin
    Poloneza-fantezie, op. 61
  • Robert Schumann
    Sonata nr. 2, în sol minor, op. 22

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro.

Născut în 1992 la Piatra Neamț, Andrei Gologan a început studiul pianului la vârsta de 5 ani sub îndrumarea prof. Ada Chicu. După mai puțin de jumătate de an de studiu, preșcolarul Andrei câștigă deja primul lui premiu l la Concursul National de pian Carl Czerny. Ulterior, a început un intens studiu de perfecționare și dezvoltare artistică cu pianistul Iulian Arcadi Trofin, sub îndrumarea căruia a participat la diverse turnee de concerte în România, Italia, Scoția, Elveția, Ungaria și Statele Unite ala Americii. Iulian Arcadi Trofin va deveni un mentor al tânărului pianist, contribuind decisive la șlefuirea artistic a acestuia.
La varsta de 13 ani Andrei Gologan a debutat cu Orchestra Filarmonicii din Bacau sub bagheta Maestrului Ovidiu Balan.
In Februarie 2017, pianitrul a început colaborarea artistică cu pianistul Sir Andras Schiff. La inițiativa acestuia, Andrei a fost acceptat la academia festivalului din Verbier, Elvetia, unde, pe lângă activitâțile concertistice, a lucrat cu mari personalități ale lumii muzicale: Gabor Takács-Nagy, Ferenc Rados, Sergey Babayan, Pamela Frank, Sir Andras Schiff.
Apariții în cadrul Festivalului Beethoven din Bonn dar și pe scena de la Herkulessaal din Munchen fac parte din calendarul artistic al toamnei anului 2017. De asemenea, pianistul va sustine o serie de recitaluri în cadrul proiectului Building Bridges 2018/2019, o activitate aflată sub patronajul artistic a maestrului Schiff.
Andrei este bursier al Academiei Internaționale de Muzică din Principatul Liechtenstein unde participă periodic la cursuri intensive și activitati artistice.
Începand cu august 2017, Andrei Gologan organizează împreuna cu pianista Roxana Circiu festivalul Salzburg Mozart Matinees.