window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

OEDIPE de George EnescuDeschidere de stagiune la Opera Nationala Bucuresti: prima scena lirica a tarii incepe un nou an de activitate duminica, 16 octombrie, de la ora 18.30, cu cea mai recenta premiera a sa: opera „Oedipe”, de George Enescu. Prezentata in premiera in cadrul celei de-a XX-a editii a Festivalului International „George Enescu”, anul acesta, noua montare a celei mai cunoscute lucrari lirice romanesti ii aduce pe scena pe indragitii artisti ai ONB, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Regia spectacolului apartine Andei Tabacaru-Hogea, scenografia este semnata de Viorica Petrovici, coregrafia de Razvan Mazilu, iar maestru de cor, respectiv maestru cor de copii, sunt Stelian Olariu si Vasile Corjos.

Iubitorii genului operei il vor putea reasculta in rolul titular pe baritonul Stefan Ignat, interpret deja consacrat al personajului Oedipe, alaturi de un invitat special, basul George Crasnaru in rolul lui Tiresias, de Pompeiu Harasteanu (Phorbas), Vicentiu Taranu (Teseu), Gabriel Nastase (Laios), Crina Zancu (Antigona), Antonela Barnat (Meropa), Miruna Sturza (O femeie tebana). La reprezentatia de duminica, 16 octombrie, se vor inregistra mai multe debuturi in roluri principale. Astfel, vor debuta Eugen Secobeanu in Creon, Liviu Indricau in Pastorul, Marius Bolos in Marele Preot, Paul Basacopol in Paznicul, Sidonia Nica in Iocasta si Andrada Ioana Rosu in Sfinxul. De asemenea, va putea fi admirata prestatia balerinilor ONB Bianca Stoicheciu, Virgil Ciocoiu, Alina Oprescu, Andra Ionete, Corina Tudosanu si Raluca Ciocoiu.

Noua stagiune a Operei Nationale Bucuresti se anunta mai mult decat generoasa pentru public. Astfel, pe langa titlurile deja intrate in repertoriu, iubitorii de balet vor avea parte de reluarea spectacolului „Don Quijote” de Ludwig Minkus (26 noiembrie), iar cei care indragesc opera vor sarbatori, impreuna cu tot colectivul teatrului, 90 de ani de la institutionalizarea ONB urmarind opera „Lohengrin” de Richard Wagner (3 decembrie). Nu vor lipsi, asa cum ne-am obisnuit, spectacolele aniversare, dedicate unor personalitati ale teatrului liric romanesc, in perioada urmatoare urmand a fi sarbatoriti artisti precum George Crasnaru si Florin Farcas. De asemenea, pe langa programul curent, vor avea loc serii de concerte speciale, dar si transmisiuni live ale unor reprezentatii de la cele mai prestigioase teatre din Europa.

Studioul Experimental de Opera si Balet „Ludovic Spiess” din cadrul ONB a pregatit noi spectacole pentru publicul sau. Este vorba despre premierele „Nijinski”- spectacol inchinat celebrului balerin (25 noiembrie) – si „Coltul copiilor” (4 decembrie), precum si o serie de recitaluri dedicate unor mari compozitori.

Nu trebuie ratata, desigur, sarbatorirea Revelionului la Opera Nationala Bucuresti, eveniment devenit traditional, cu ocazia caruia se va prezenta opereta „Liliacul”, de Johann Strauss.

A doua parte a stagiunii 2011/2012 este marcata de noi surprize, care vor aduce pe scena Operei nume mari ale teatrului liric, in productii spectaculoase.

Go to Top