Orchestra Filarmonicii "George Enescu"

„Pentru a şasea oară, proiectul Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Asa cum ne-am propus dintru început, programele pe care le oferim şi interpreţii pe care îi propunem sunt tot atâtea pledoarii pentru genul muzicii de cameră de care, sperăm, publicul nostru se va apropia din ce în ce mai mult cu plăcere şi cu bucurie. Printre invitaţii Stagiunii de marţi seara se vor afla, din nou, pianiştii Florian Mitrea, student la Londra, de curând distins cu premiul II şi Classical Concerto Prize la Concursul Internaţional ARD, ediţia 2014 de la München şi Adela Liculescu, studentă la Viena, deţinătoarea premiilor V şi al premiului special Molly Joó-Máthé la Concursul Internaţional de Pian BEETHOVEN, ediţia 2013, Viena . Cu bucurie am salutat succesul cvartetului Solartis care, în urmă cu puţine zile, a câştigat Premiul II şi Premiul Dvorak la Concursul de Muzică de cameră de la Plowdiv. Cei patru instrumentişti excepţionali vor concerta din nou pe scena Sălii mici a Ateneului Român în cadrul Stagiunii de marţi seara.

Ne-am dorit întotdeauna să putem oferi tinerilor muzicieni ce studiază în străinătate, şansa de a se putea prezenta în faţa publicului românesc. Astfel, şi în această stagiune 2014 – 2015, i-am invitat pe pianiştii Dragoș Dumitriu şi Aurelia Vişovan şi pe violoncelistul Ştefan Cazacu, studenţi la Viena, pe violonistul Francesco Ionașcu şi pe pianistul Cristian Sandrin, studenţi la Londra, pe violonistul Alexandru Mălaimare, student în SUA, pe pianista Sânziana Mircea şi pe violonista Georgeta Iordache, studente la Köln.”

Cristina Bohaciu Sârbu, Filarmonica „George Enescu”

Tineri instrumentişti români cu performanţe artistice notabile, alţi oaspeţi din străinătate şi câtiva membri ai Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu”, întregesc lista muzicienilor ce vor asigura buna desfăşurare şi, cu siguranţă, succesul Stagiunii de marţi seara 2014 – 2015.

Stagiunea se deschide un un recital de clavecin susţinut de Raluca Enea.

Stagiunea de marţi seara
Marti, 14 Octombrie 2014, 19:00 – 20:00
Ateneul Român, Sala mică

RALUCA ENEA – clavecin

Program:

Jean Philippe Rameau

  • Din colecţia Pièces de Clavecin – Edition intégrale – Les Indes Galantes – Balet, reduit a quatre grands concerts: Premier
  • Concert din colecţia „Pièces de clavessin avec une methode pour la mechanique des doigts”: Suite en mi La Dauphine

Coproducători: Radio România Muzical, Radio România Cultural

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro