„Descult in iarba” s-a lansat in strada si nu oricum, ci participand la frenezia fenomenului bucurestean Street Delivery 2010. Pentru 3 zile, ca-n povesti, spatiul special amenajat pentru vizitatori de VERDESSENZA pe strada Arthur Verona a fost paradisul verde al orasului insorit, oaza desertului urban al capitalei si refugiul cautatorilor de clipe unice de relaxare, racoare si bonton.

In cele trei zile cat am stat desculti in iarba, am vorbit tutoror celor care se perindau pe strada despre cum ne dorim noi sa traim in acest oras. Am invitat trecatorii sa se aseze in iarba racoroasa, sa citeasca pe indelete o carte intr-un sezlong confortabil, sa asculte o piesa de virtuozitate la pian; i-am indulcit pe toti cu prajiturele si le-am oferit sucuri proaspat-stoarse din fructe; am strans copiii sa asculte povesti la firul ierbii, i-am invitat cu mic cu mare sa profite de un ceas de ragaz pictand si lasandu-se in voia culorilor verii. Intr-un cuvant i-am invitat pe toti sa se opreasca, sa se aseze, sa spuna stop! alergaturii urbane in care se lasa prinsi zi de zi.

Am incurajat oamenii de pe strada sa se aseze la sevalet, tineri artisti sa cante la pian si saxofon, sa incante strada cu acordurile melodiilor interpretate. Am dansat desculti in iarba pe ritmuri antrenante. Am invitat corul Sound sa delecteze publicul si sa vibreze atmosfera evenimentelor artistice care au impanzit locul.

Am vrut sa dam un exemplu de implicare si am strans donatii pentru Fundatia Carturesti in valoare de 2100 de lei si pentru GIA (Group