window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Despre “Bărbierul din Sevilla” – în ultima conferinţă interactivă cu Tiberiu Soare

Despre “Bărbierul din Sevilla”  -  în ultima conferinţă interactivă  cu Tiberiu SoareJoi,  7 iunie (ora 19.30), va avea loc ultima  conferinţă-eveniment din această stagiune, organizată de ONB în parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei, cu tema  Commedia dell’Arte întâlneşte muzica în “Bărbierul din Sevilla” (G. Rossini).

Conferinţa va fi moderată de dirijorul Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. “Operă scrisă în doar trei săptămâni, <Barbierul din Sevilla> este una dintre cele mai populare opere din toate timpurile, având o muzică foarte accesibilă şi o poveste comică la bază. La originea libretului se află una dintre cele mai cunoscute piese de teatru -<Bărbierul din Sevilla>, creaţie a lui  Pierre de Beaumarchais”, este de părere Tiberiu Soare.

Programul cultural “Pentru ce mergem la Opera?”, iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei împreună cu Tiberiu Soare şi găzduit de ONB, care şi-a propus să iniţieze tinerii şi publicul larg în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă, se apropie de final. Odată cu “Bărbierul din Sevilla” se încheie astfel  seria celor şase conferinţe, desfăşurate lunar la ONB, în Sala Studio.                       Şi pentru că proiectul s-a dovedit unul de succes, conferinţele interactive moderate de Tiberiu Soare vor reluate şi în  urmatoarea stagiune a ONB.

Biletele pentru acestă ultimă conferinţă pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau on-line de pe site-ul oficial al instituţiei.

Anca Baloc

Consilier de presa

Departamentul Promovare

OPERA NATIONALA BUCURESTI

Tel.: 021.311.52.54

Mobil: 0729.931.936

e-mail: ancabaloc@gmail.com

website: www.operanb.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top