Despre Carmen, Rigoletto si Spargatorul de nuci, in intalnirile interactive cu publicul sustinute de dirijorul Tiberiu Soare, la ONB

Acasa/arta / cultura / entertainment, COMUNICATE DE PRESA, cursuri / educatie/Despre Carmen, Rigoletto si Spargatorul de nuci, in intalnirile interactive cu publicul sustinute de dirijorul Tiberiu Soare, la ONB
  • Pentru ce mergem la Operă conferinta Tiberiu Soare

 Pentru ce mergem la Operă conferinta Tiberiu SoareProgramul cultural “Pentru ce mergem la Operă?”, care s-a dovedit unul de mare succes în stagiunea trecută a Operei Naţionale Bucureşti, se reia şi în stagiunea 2012-2013. Organizat de Fundaţia Calea Victoriei împreună cu Opera Naţională Bucureşti şi susţinut de dirijorul Tiberiu Soare,  programul şi-a propus să iniţieze tinerii şi publicul larg în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă şi balet. Tiberiu Soare propune o incursiune fascinantă printre portative muzicale, o explicaţie atractivă a secretelor care stau în spatele unei linii melodice, o înţelegere mai profundă a personajelor şi a poveştii, o perspectivă inedită despre ceea creează magia unui spectacol de operă sau balet.

Seria a doua a conferinţelor “Pentru ce mergem la Operă?” va debuta cu una dintre cele mai cunoscute opere din repertoriul internaţional : “Carmen”. Aşadar, joi, 11 octombrie (19.30) va avea loc prima conferinţă-eveniment intitulată  “Magie, libertate şi moarte”  în opera “Carmen” (Georges Bizet), moderată de dirijorul Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie.

În opera “Carmen”, moartea este privită în ochi, ca de la egal la egal. Unul dintre simbolurile centrale ale operei este floarea, instrument al magiei, al vrăjii, indispensabil în seducerea victimei. Atmosfera intensă şi dramatismul poveştii sunt construite prin prezenţa toreadorilor, a femeii puternice şi frumoase care naşte rivalităţi şi a spectacolului de <corrida>”, a declarat Tiberiu Soare.

Până la sfârşitul anului 2012, următoarele conferinţe interactive vor aborda opera “Rigoletto” de Giuseppe Verdi (15 noiembrie) şi  baletul “Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski (6 decembrie).

Preţul unui bilet la conferinţele interactive este de 15 lei, respectiv 10 lei pentru studenţi şi pensionari. Acestea pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau  on-line de pe site-ul oficial al instituţiei.

Go to Top