window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Diana Metiu vorbeste despre succesul in afaceri pe o piata afectata de criza

Diana Metiu si-a construit o profesie din frumos. Tot ce a muncit pana acum a fost legat de acest concept. De la prima slujba – jurnalist la revista Contemporanul in paralel cu studiile universitare, pana la cea care a facut-o cunoscuta – redactor-sef la revista Unica si pana la infiintarea propriei societati – DMI, a creat lucruri frumoase articole, fotografii, reviste, evenimente, lucrari de arta, carti, costume de film etc. Pentru o perioada de timp, lumea o cunostea mai mult ca om de P.R si organizator de evenimente, chiar daca firma ei mai avea si alte departamente. PR-ul unor personalitati ca Florin Calinescu, Vali Craciunescu, Crina Matei si multi altii ca si realizarea unor evenimente de mare succes organizatoric, artistic si mediatic n-au lasat-o nici o clipa intr-un con de umbra. Ultimii ani i-a dedicat unui segment de nisa PR pentru Real Estate, domeniu deloc usor, avand in vedere perioada grea prin care trece acesta. Cu atat mai valoroase devin astfel cele doua premii primite in 2009 si 2010, in cadrul Galei 33 Romanian Business Women Hall of Fame si nominalizarea agentiei pe care o conduce la Gala SEE Real Estate Awards 2010, la categoria Agentia de PR a anului.

Reporter: Ce inseamna sa ai success?
Diana Metiu: Succesul confirmat este atunci cand oamenii isi doresc sa fie in locul tau. Dar succesul poate fi privit din doua puncte de vedere: din afara ta si din interiorul tau. Succesul perceput din exterior este ceea ce isi imagineaza ceilalti despre tine. Privitorii te pot ridica pe un piedestal mai inalt decat poti sta si, de multe ori, din aceasta cauza, sa te afli intr-un echilibru precar si inconfortabil. Alte ori, privirile critice ale celor din jur te pot cobori chiar in proprii ochi. Succesul raportat la tine insuti/insati, cel din interiorul tau, nu ti-l poate nimeni da sau lua. Este sentimentul de implinire pe care-l simti atunci cand reusesti intr-un domeniu sau altul in cariera, in dragoste, in familie, in spiritualitate.

Reporter: Este mai greu sa ai success intr-o perioada vitrega?
Diana Metiu: Daca esti cu adevarat bun in profesia ta, daca ai o echipa de profesionisti care sa te sustina cred ca este mai usor sa te remarci intr-o perioada grea, pentru ca atunci lucrurile se cern.

Reporter: Cum a fost afectata de criza piata de PR?
Diana Metiu: Am constat si eu o scadere a cererii de servicii din partea clientilor mei si chiar au fost unii care au renuntat deocamdata sa mai investeasca in publicitate. Pe de alta parte, multi si-au dat seama ca tocmai in aceasta perioada dificila este nevoie de mai multe actiuni de PR. Am intrerupt colborarea cu cativa dezvoltatori imobiliari, e adevarat, dar per total rezultatele sunt foarte bune. Am fost obligati sa devenim mai creativi si sa gasim solutii mai speciale pentru clientii nostri fideli, de care acestia sunt mai mult decat incantati.

Reporter : Au inceput sa se vada primele semne de revenire pe piata pe care activati?
Diana Metiu: Nu prea. Domeniul imobiliar este inca unul sensibil. Se vindeca mai greu, dar se vindeca.

Reporter : Care sunt avantajele clientilor care lucreaza cu DMI?
Diana Metiu: Suntem cei mai buni pe segmentul pe care il reprezentam: experienta indelungata pe piata in general si in special pe domeniul pe care activez, seriozitatea, echipa de profesionisti, relationarea excelenta cu media si cu targhetul vizat, actiunile de lobby demostreaza aceasta.

DMI pune la dispozitia clientilor sai o echipa de profesionisti si servicii EXTRAordinare. Diferenta dintre ordinar (comun) si extra-ordinar consta in acel mic extra. Extra, adica in plus fata de altii, in plus fata de ceea ce poate oferi un contract standard de promovare: EXTRA atentie pe care echipa DMI de specialisti o ofera clientului; EXTRA consultanta personalizata pentru fiecare aparitie publica live
sau in presa a acestuia; EXTRA strategii de promovare personalizate pentru fiecare client in parte. Fiecare client este diferit si DMI se adapteaza personalitatii fiecaruia siastfel, nici o campanie nu seamana una cu alta. Felul in care publicul larg percepe o companie este esential pentru succesul ei.
PR-ul are toate mijloacele si instrumentele necesare pentru formarea unei imagini perfecte iar DMI le cunoaste si le foloseste cu ingeniozitate si creativitate.

Reporter : DMI este o agentie specializata pe comunicarea in domeniul real estate sau vizati si clienti din alte sectoare? Care ar fi acestea? Aveti in plan noi clienti pentru 2010?
Diana Metiu: Specializarea in real estate a venit ca o confirmare a reusitelor noastre profesionale. Nu am plecat de la inceput cu aceasta intentie, de a ne axa pe PR in real estate, insa multumirea unui dezvoltator a adus de la sine din ce in ce mai multi clienti din acest domeniu si astfel portofoliul nostru actual este bazat pe companii din sectorul imobiliar. Avem insa clienti din domenii diferite de activitate cum sunt retail-ul, HoReCa si consultanta.
Pentru 2010 avem planuri foarte frumoase si interesante care implica clienti din real estate si din domeniii conexe.

Reporter: Care sunt secretele unei bune comunicari?
Diana Metiu: Atentia si grija pe care o acorzi clientului, respectul si increderea care se creeaza de-o parte si de alta, aprecierea, rezolvarea oricarui conflict in mai putin de 24 de ore, impartasirea viselor sau obiectivelor, sinceritatea si obiectivitatea, renuntarea la orgolii si gandirea in vederea obtinerii rezultatelor maxime.
Reporter: Care sunt cele mai grele momente in relatia cu clientii? Dar in relatia cu presa?
Diana Metiu: Orice relatie este afectata de trecerea timpului. Uneori este greu sa acorzi fiecaruia orele pe care ai vrea sa i le daruiesti si distantele dintre oameni se maresc. Traim intr-o epoca a vitezei in care parca timpul nu mai are rabdare cu oamenii si expresiei time is money i se da o importanta nemeritata.

DMI
office@dmi.ro
http://www.dmi.ro

2014-01-29T14:03:44+02:0006 mai 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, media / publicitate|

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top