De vineri – 11 iulie 2014, CFR Călători va suplimenta capacitatea de transport pe ruta București Nord – Constanța, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu vagoane care permit transportul bicicletelor.
 
Aceste vagoane vor fi atașate celor patru trenuri* care parcurg distanța dintre București și Constanța în două ore, după cum urmează:
 
·   IR 1987 Bucureşti Nord (pl.09.00) – Constanţa (sos. 10.58)
·   IR 1986 Constanţa (pl. 13.10) – Bucureşti Nord (sos. 15.10)
·   IR 1989 Bucureşti Nord (pl. 16.00) – Constanţa (sos. 17.58)
·   IR 1988 Constanţa (pl. 19.20) – Bucureşti Nord (sos. 21.20)
 
Tariful pentru transportul unei biciclete este de 10 lei. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficială de internet a companiei – www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Informații utile/ Întrebări frecvente/ Transportul bicicletelor.
*Călătoria cu aceste trenuri se face numai pe bază de bilet cu loc rezervat.
***
CFR Călători acordă importante reduceri în funcţie de perioada de anticipaţie cu care este achiziţionat biletul. Reducerile pornesc de la 10% pentru o anticipaţie de 6 zile şi ajung până la 25% pentru anticipaţia de peste 21 de zile. Reducerea pentru cumpărarea cu anticipaţie se cumulează cu reducerea de 5% acordată pentru toate biletele cumpărate online. Pentru celelalte tipuri de reduceri comerciale şi pentru facilităţile de călătorie acordate prin acte normative, călătorii sunt rugaţi să consulte website-ul nostru, www.cfrcalatori.ro, secţiunea Tarife şi Oferte Naţionale .
 
Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului nostru din stații.  Rezervări de bilete prin telefon pentru trenuri cu plecări din Bucureşti Gara de Nord – la numărul 021/9522 sau din Constanţa – la numărul 0727.999.952.
 
 
Despre CFR Călători:
Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.