window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Din Istoria Cinematografiei: Sapte curente in cea de-a saptea arta

Din 27 octombrie, Fundatia Calea Victoriei va invita la o calatorie in lumea fascinanta a filmului. Din Istoria Cinematografiei: Sapte curente in cea de-a saptea arta este un atelier interactiv ce isi propune sa familiarizeze publicul larg cu momentele esentiale ce au dus la dezvoltarea celei de-a saptea arte, atat de apreciata in toate timpurile.

Filmul a fost interpretat, inca de la inceputuri, drept un miraj, cea mai moderna si mai atractiva, dar in acelasi timp si cea mai usor de inteles forma artistica de expresie umana. In comparatie cu celelalte arte, cinematografia a avut cea mai rapida traiectorie ascensionala.

Analizand cinematografia moderna, putem afirma cu certitudine ca procesul de evolutie continua cu aceeasi uluitoare viteza. Istoria cinematografului se scrie zilnic, cu fiecare cadru filmat.

Vom putea urmari, pe parcursul celor sapte intalniri ale atelierului, un interviu cu primul realizator de filme romanesti Paul Meniu, fragmente din primele filme romanesti, din filme de Lumiere, George Melies, Kulesov. Sub indrumarea Andei Cruceanu, regizor si scenarist, vom analiza secvente din filmele Goana dupa Aur, Dictatorul, Luminile orasului, Cantaretul de Jazz (Alan Crosland), The cabinet of Dr. Caligari (Robert Wiene1920), Nosferatu (F.W. Murnau1922), Un Chien Andalou (Luis Bunuel), Metropolis (Fritz Lang), Stars Wars (George Lucas), T he Celebration (Thomas Vinterberg), Idiotii ( Las von Trier).

Temele atelierelor vor fi:

٭ Filmul – o noua arta sau un capriciu de balci?

٭ Aparitia legendelor – Chaplin

٭ Manifestul impotriva filmului sonor

٭ Expresionismul -umbra personajelor “negre”

٭ Suprarealismul – Luis Bunuel

٭ Scrierea si dezvoltarea S.F.-ului – Fritz Lang vs. George Lucas

٭ Dogma 95

Lector: Anda Cruceanu

Data incepere: 27 Octombrie 2011; ora curs: 18:30

Numar ateliere: 7, Frecventa: saptamanal

Cost: 250 lei; cost studenti: 225 lei

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei (str. Caimatei, 20, et. 3)

Inscriere la contact@victoriei.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top