Dirijoarea Keri-Lynn Wilson, revine pe scena ONBIn acest sfarsit de saptamana,  iubitorii genului liric sunt invitati la Opera Nationala Bucuresti,  la doua reprezentatii speciale: “Evgheni Oneghin” si “La Traviata”.

Vineri, 16 decembrie (18.30), va avea loc reprezentatia cu opera “Evgheni Oneghin” (P.I. Ceaikovski), spectacol a carui conducere muzicala va fi asigurata de catre dirijoarea de origine canadiana, Keri-Lynn Wilson.

Dupa ce a a fost invitata sa  dirijeze doua reprezentatii cu opera “Manon Lescaut” (Giacomo Puccini),  in cadrul Festivalului “George Enescu” (editia 2009),  Keri-Lynn Wilson revine pe scena Operei Nationale Bucuresti.

Artista are o importanta cariera atat ca dirijor al orchestrelor simfonice, cat si al spectacolelor de teatru liric. In stagiunea 2005 – 2006 aceasta a debutat la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg cu “La Bohème” si “Madama Butterfly” (Giacomo Puccini), apoi a dirijat la Opera din Trieste, “La Cenerentola” (Gioacchino Rossini). La Opera din Bari a dirijat “Werther” (Jules Massenet), cu Marcelo Alvarez in rolul titular, iar la Opera Nationala din Kiev “Turandot” (Giacomo Puccini).

Keri-Lynn Wilson a colaborat cu numeroase orchestre din lume, precum Filarmonica din Montreal, cea din Toronto, din Los Angeles si St. Louis. De asemenea, a fost invi