Miercuri, 7 martie, de la ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio prezintă un concert Beethoven & Mozart la Sala Radio, sub bagheta unui dirijor a cărui carieră se întinde pe două continente, Europa și Asia: Ciprian Marinescu.

Dirijor invitat principal al prestigioasei Kansai Philharmonic Orchestra, Ciprian Marinescu este o prezență cunoscută pe scena muzicală japoneză, atât ca dirijor, cât și ca interpret de muzică de cameră. Cu prilejul concertului de la București, va aduce la Sala Radio, ca solist invitat, pe pianistul Hiroaki Yamaguchi, un apreciat muzician atât în Japonia, cât și în plan internațional, fiind deopotrivă și un foarte talentat aranjor.

Pe afișul concertului se vor afla Uvertura Creaturile lui Prometheus, op. 43, și Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în do major, op. 15, de L. van Beethoven, și Simfonia nr. 35 în re major – Haffner, de Mozart.

 Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.