Dirijorul MARIJN SIMONS şi pianista KARINA ŞABAC în concertul Orchestrei de Cameră Radio

  • Gala laureatilor concursului Drumul spre celebritate Orchestra de Camera Radio - Foto. Alexandru Dolea

Orchestra de Camera Radio_Foto Alexandru Dolea

Dirijorul, violonistul şi compozitorul olandez MARIJN SIMONS, dirijor la Festivalul de Operă din Heidenheim – Germania (începând din 2012) este invitatul Orchestrei de Cameră Radio, în concertul programat miercuri, 20 aprilie (19.00), la Sala Radio, eveniment derulat cu participarea pianistei KARINA ŞABAC, care şi-a construit o bogată carieră în străinătate.

Artistul olandez s-a aflat la pupitrul unor ansambluri ca Filarmonica din Stuttgart, Orchestra Simfonică din Nuremberg, Orchestra Simfonică din Aachen, Orchestra de Cameră din Sankt Petersburg. Karina Şabac a cântat în recitaluri şi ca solistă pe scene ca Berlin Philharmonie şi Konzerthaus, Walt Disney Concert Hall din Los Angeles, Concertgebouw Amsterdam, Munchen Gasteig ş.a.

În concertul de la Sala Radio veţi asculta în primă audiţie românească o lucrare a compozitorului olandez contemporan Daan MannekeAdagio, alături de Beethoven – Concertul nr. 2 în si bemol major pentru pian şi orchestră şi Simfonia nr. 5, semnată de Schubert.

 

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Pe lângă activitatea sa dirijorală, MARIJN SIMONS a fost apreciat şi ca violonist: printre momentele importante din cariera sa se numără premiera absolută a concertului pentru vioară Fantasia de Movimentos Mixtos semnat de Villa-Lobos, interpretat alături de Orchestra Națională Simfonică a Mexicului, premiera în Italia a concertului nr. 2 pentru vioară şi orchestră de Milhaud, alături de Orchestra Simfonică Siciliană sau premiera în Olanda a concertului de vioară intitulat A Deep but Dazzling Darkness  (MacMillan), cu Orchestra de Cameră Radio. Compozițiile semnate de Marijn Simons au fost interpretate de ansambluri ca Filarmonica din Los Angeles, Filarmonica din Rotterdam, Filarmonica din Haga, Orchestra Filarmonică Radio a Olandei, Orchestra Simfonică din Aachen, Orchestra de Cameră din Praga etc. Lucrările sale au fpst apreciate în importante săli de concerte din lume, precum Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Dortmund, Cologne Philharmonic Hall, Walt Disney Concert Hall (Los Angeles) etc. În octombrie 2014 a avut loc premiera absolută a primei sale opere, intitulate Emilia Galotti.

 

KARINA ŞABAC a studiat în România şi apoi peste hotare, la Berlin, Los Angeles şi New York. A cântat în recitaluri şi ca solistă pe importante scene internaţionale, ca Berlin Philharmonie şi Konzerthaus, Walt Disney Concert Hall din Los Angeles, Concertgebouw Amsterdam, Munchen Gasteig ş.a. A organizat ca director artistic festivalurile de muzică Rumänische Kammermusikabende, în Berlin şi ZARVA Festival – Vaals and Valkenburg, în Olanda. A susţinut concerte şi a predat cursuri de perfecţionare în China, Statele Unite şi România, concerte solo în Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda, Portugalia, România, Rusia şi Ucraina. Din 2011 este asistentă a dirijorului german Marcus Bosch (GMD Nürnberg), în festivalul anual Heidenheim Opernfestpiele din Germania. În 2014 a fost invitata Festivalului  “Cetatea muzicală” din Braşov, organizat de Fundaţia culturală Sherban Lupu şi a susţinut în România concerte şi lecţii de măiestrie pentru tinerii muzicieni din şcolile de muzică din Baia Mare, în cadrul unui proiect al Clubului Rotary.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!