Dirijorul Martin Panteleev, violoncelistul Razvan Suma si un „best seller” al muzicii clasice la Sala Radio!

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/arta / cultura / entertainment/Dirijorul Martin Panteleev, violoncelistul Razvan Suma si un „best seller” al muzicii clasice la Sala Radio!

Martin PanteleevDoi muzicieni cu o frumoasă experienţă artistică internaţională: MARTIN PANTELEEV, dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Sofia, dar şi dirijor invitat al Orchestrei Filarmonice din Cape Town (Africa de Sud) şi violoncelistul RĂZVAN SUMA, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, împreună cu un superb repertoriu semnat de doi compozitori ai romantismului târziu – RAHMANINOV şi ELGAR, sunt componentele unei seri de muzică bună la Sala Radio.

Vineri, 15 noiembrie (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO va interpreta în prima parte a serii Concertul în mi minor pentru violoncel şi orchestră, semnat de Edward Elgar, cel mai important compozitor britanic de gen din  sec. XIX – XX, lucrare ce a devenit un „best-seller” al muzicii clasice, toţi marii violoncelişti ai lumii acordând o deosebită atenţie partiturii. La violoncel îl veţi revedea pe Răzvan Suma, care a încheiat recent turneul său naţional „Vă place… BRAHMS?”, derulat în 13 oraşe din România.

Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, interpretează frecvent împreună cu pianistul spaniol Josu Okiñena, alături de care a concertat în săli ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires sau „Kursall” din San Sebastian. Instrumentul pe care cântă Răzvan Suma a fost conceput de lutierul Charles Adolphe Maucotel – unul dintre cei mai apreciați creatori de instrumente ai epocii sale – și a fost realizat la Paris în anul 1849.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Cea de-a doua parte a evenimentului va prilejui întâlnirea melomanilor cu o altă partitură specială: Simfonia a II-a în mi minor, a celebrului muzician rus Serghei Rahmaninov, a cărui premieră absolută a dirijat-o compozitorul însuşi la Sankt Petersburg, în 1908, bucurându-se imediat de un mare suces de public. De această dată, la Sala Radio, simfonia va fi interpretată sub bagheta dirijorului bulgar Martin Panteleev – el însuşi compozitor şi autor deja al unui număr de trei simfonii.

Muzicianul a lucrat până în prezent cu un număr mare de orchestre europene, ca English Chamber Orchestra, Concertgebouw Chamber Orchestra, Berliner Symphoniker, Netherlands Symphony Orchestra ş.a., în săli de concert ca Royal Concertgebouw – Amsterdam, sala Filarmonicii din Berlin, Sala Mare a Conservatorului de Stat din Moscova ş.a. A dirijat de asemenea numeroase concerte în Europa, Asia şi SUA, la pupitrului celebrului ansamblu „Philharmonia of the Nations“, creat de binecunoscutul muzician american Leonard Bernstein.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top