window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Distinctia in educatie se premiaza la inceput de an – Gala LSRS 2012

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza concursul anual dedicat studentilor şi absolventilor romani din strainatate: “Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate”. Totodata, LSRS va premia, impreuna cu organizatiile studentesti partenere, studentii romani cu rezultate academice si extra-curriculare deosebite in tara.

Recunoaştere in tara. Concursul are drept scop recunoaşterea meritelor studentilor romani din universitati reputate la nivel international, care se remarca in plan academic si extra-curricular prin rezultate laudabile in anul universitar 2010-2011.

Categorii de premii. Avand in vedere raspandirea geografica a studentilor romani şi realitatile mediului academic international, LSRS ia in considerare, la aceasta a treia editie, urmatoarele categorii de premii: Studentul Roman al Anului din America, Studentul Roman al Anului din Europa, Studentul Roman al Anului de pe alte Continente (altele decat America si Europa), Studentul Roman Erasmus al Anului, Studentul Anului in Romania si Marele Premiu pentru Studentul Roman al Anului din Strainatate.

Sunt binevenite candidaturi din toate domeniile de studiu— de la stiintele exacte la stiintele umaniste si arte.

In ceea ce priveste primele trei categorii de premii mentionate, vor fi acordate distinctii atat pentru nivelul universitar (licenta), cat si pentru nivelul post-universitar (masterat si doctorat). Premiul Studentul Roman Erasmus al Anului va fi oferit, ca si in cadrul editiei precedente, in scopul recunoaşterii meritelor studentilor romani care au beneficiat de mobilitate de studiu Erasmus pentru unul sau ambele semestre ales anului academic 2010-2011.

Totodata, pentru prima data de la introducerea premiilor pentru excelenta academica, LSRS va acorda, in colaborare cu ANOSR (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania) si USR (Uniunea Studentilor din Romania), un premiu adresat comunitatii studentesti din Romania.

Nu in ultimul rand, competitia pentru Marele Premiu pentru Studentul Roman al Anului din Strainatate este deschisa tuturor tinerilor romani care au studiat in anul universitar 2010-2011 in strainatate, indiferent de continent.

3,2,1…Start! Inscrierile sunt gratuite, se realizeaza exclusiv online şi se pot face pana la data de 1 decembrie 2011. Pentru a participa la concurs, tinerii interesati vor trimite un dosar de candidatura pe adresa de e-mail: studentulanului@lsrs.ro, respectiv erasmus@lsrs.ro, mentionand in titlul e-mail-ului sectiunea la care doresc sa participe. Fiecare aplicatie acceptata intra automat si in competitia pentru marele premiu: Studentul Roman al Anului  din Strainatate!

Dosarul va contine un CV in limba romana, engleza sau franceza si o scurta autodescriere a candidatului, in limba romana, cu diacritice, la persoana I, in cel mult 150 de cuvinte. Optional, descrierea poate fi realizata si sub forma unui scurt videoclip de prezentare.

Caştigatorii vor fi selectati de un juriu alcatuit din personalitati ale societatii romaneşti din mediul academic si profesional şi din reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei şi Formarii Profesionale (ANPCDEFP), iar premiile vor fi acordate in cadrul Galei LSRS, care va avea loc pe 6 ianuarie 2012, la Bucureşti.

Mai multe informatii despre concurs şi eveniment se gasesc in:  „Call for Applications”, „Criterii de Jurizare”, „Regulamentul de Participare” şi la adresele : http://gala.lsrs.ro,  http://gala.lsrs.ro/participare/detalii-concurs-2012/ .

In seara Galei, ai cuvantul! Ca si pana acum, Gala LSRS 2012 are ca scop promovarea studentilor şi absolventilor romani din strainatate cu rezultate academice deosebite. De asemenea, ea urmareste sa faciliteze relationarea si interconectarea comunitatii universitare din strainatate cu cea din tara si recunoasterea lor in spatiul public romanesc. Totodata, Gala va marca aniversarea a trei ani de la infiintarea Ligii Studentilor Romani din Strainatate.

La Gala sunt asteptati peste 600 de studenti şi absolventi romani de peste hotare, tineri din tara ce aspira sa işi definitiveze formarea universitara in strainatate, precum si persoane publice ale spatiului romanesc si specialisti de renume din diverse domenii (cultural, diplomatic, economic, decizional-politic, sportiv, mediatic si al societatii civile).

Persoana de contact

Sorana Serban

Vicepreşedinte Comunicare şi Informare

Sorana.Serban@lsrs.ro

0752038218

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este o organizatie non-guvernamentala echidistanta si apolitica, care ofera un cadru de dialog si de actiune pentru studentii si absolventii romani din tara si din strainatate, promovand o puternica solidaritate intre membrii sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele intoarcerii lor acasa. Scopul principal al LSRS este de a apara şi promova drepturile şi interesele educationale, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor sai, precum şi de a facilita contributia lor la dezvoltarea societatii romaneşti pe termen mediu si lung.

Principiile LSRS sunt valoarea, initiativa, profesionalismul si solidaritatea. In egala masura, LSRS sustine valorile si principiile democratice fundamentale intr-un mod transparent, responsabil si integru.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top