Dobânzile mici din sistemul bancar românesc: un prilej pentru diversificare

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

Nu mai e o surpriză pentru nimeni că dobânzile la depozite bancare oferite de băncile din România  au atins cote minime istorice. Partea proastă, cel puțin pentru cei care și-au pus speranțele… investiționale în economii și instrumente derivate din acestea, este că se se pare că vor rămâne acolo multă vreme: jos. Din cauza acestui context, tot mai mulți investitori se îndreaptă spre sau cochetează cu piața de capital în căutarea unor metode mai eficiente de a plasa economii.

Ce putem face dacă dorim să nu ne mai bazăm exclusiv pe depozitele bancare? Un investitor are la dispoziție o gamă largă de instrumente financiare, inclusiv instrumente cu un grad scăzut de risc, pretabile investițiilor pe termen mai lung, precum fondurile listate (ETF-uri) sau acțiuni de la companii globale consacrate (așa zisele ”blue chip stocks”), cu evoluții stabile și care în același timp plătesc dividende care în timp sporesc capitalul inițial investit.

Pasul următor pentru un investitor începător îl reprezintă găsirea unei instituții financiare de încredere, unde poate să își plaseze depozitele având siguranța fondurilor sale, precum și să aleagă instrumentele potrivite, conform raportului risc-recompensă asumat. În același timp o platformă de tranzacționare stabilă, simplu de utilizat, și cu acces direct pe piață,  poate face diferența între o tranzacție efectuată cu succes, la timp, și o tranzacție eșuată și o oportunitate pierdută.

Platformele Saxo Bank – atât platforma profesională SaxoTrader2, cât și platforma nouă SaxoTraderGO, oferă acces facil și rapid clienților către întreagă gamă de instrumente oferite spre tranzacționare – peste 40 000 , de pe toate bursele majore globale.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Deloc de neglijat este educația financiară. Foarte mulți investitori aleg între cele două forme clasice de educație: autodidact sau academic. Oricare ar fi forma, fără educație și informare continuă riscurile pe care un investitor și le asumă cresc proporțional. Saxo Bank oferă în mod gratuit, prin platforma TradingFloor, sfaturi și îndrumări investitorilor, odată cu foarte multe analize și comentarii de cea mai bună calitate despre evoluțiile financiare, realizate de echipa noastră editorială de top.

De asemenea, tot în sprijinul investitorilor care doresc să își diversifice portofoliile și sunt la începutul acestui proces, Saxo Bank a dezvoltat conceptul de „social trading”, astfel încât investitorii începători își pot exersa intuiția și priceperea copiind modelul traderilor mai experimentați prin simpla comandă… „follow”.

 

Analiza de Laurențiu Nedelcu, Manager Central & Eastern Europe, Saxo Bank

Despre Saxo Bank

Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare online multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare  și investiții.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Saxo oferă, de asemenea, servicii bancare tradiționale prin intermediul Saxo Privatbank în anumite piețe.

Fondat în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are 1500 de angajații în 25 de birouri de pe cinci continente.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

2016-04-15T12:12:36+03:0015 aprilie 2016|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , |