Painea Dobrogea-Benecol, prima paine functionala din Romania cu efect dovedit clinic de reducere a colesterolului, se bucura de o intensa apreciere in randul medicilor. La mai putin de o luna de la lansare, painea Dobrogea-Benecol a dovedit, inca o data, ca este un produs mult asteptat de medici, un aliment absolut necesar si util pentru persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare.

In cadrul Conferintei Nationale de Cardiologie in Medicina Generala, ce se desfasoara la Bucuresti in perioada 24-26 iunie 2010, painea Dobrogea-Benecol a atras atentia medicilor de familie prezenti la eveniment. Interesul crescut al acestora se datoreaza eficientei produsului in reducerea colesterolului, precum si faptului ca Dobrogea-Benecol reprezinta o premiera in domeniul alimentelor functionale din Romania.

„Alimentatia este un lucru esential pentru riscul de boala cardiovasculara, foarte mult prezent la romani. Una dintre conditii este ca alimentatia sa nu fie caloric bogata, pentru ca, de regula, noi nu avem obiceiul sa facem miscare, pentru a putea consuma caloriile in exces. Painea este una dintre modalitatile cele mai comune in care acumulam prea multe calorii”, a declarat Prof. dr. Mircea Cinteza, presedintele Conferintei Nationale de Cardiologie in Medicina Generala.

Intrebat de reporter despre produsul Dobrogea-Benecol, Prof. dr. Mircea Cinteza a adaugat: „Painea despre care vorbiti, in principiu este si mai putin calorica, este cu o densitate mai mica si are calorii mai putine, in acelasi timp, in produsii de secara despre care vorbim, exista unii care scad colesterolul. Este extrem de important sa nu se foloseasca o paine densa, o paine care creste caloriile si o paine care nu are aceasta actiune benefica asupra colesterolului. Pe de alta parte, colesterolul trebuie sa fie tratat si cu alte mijloace, nu numai cu cele din paine. Este insa laudabil faptul ca au inceput sa apara alimente folositoare bolilor cardiovasculare si in magazinele noastre”.