window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');
  • Dolarul american continuă să meargă pe sârmă

Dolarul american continuă să meargă pe sârmă

Săptămâna aceasta, Banca Australiei a șocat piața evitând să reducă dobânda la 2.00% față de 2,25%, ceea ce, spun analiștii, era de așteptat. Guvernatorul Stevens și apropiații săi și-au menținut atitudinea vagă față de o reducere și au declarat că așteaptă noi date înainte de a reduce dobânda.

Privind în perspectivă, RBA (Banca Australiei) nu pare să facă nimic menit să altereze dinamica negativă a economiei australiene în zona prețurilor mărfurilor, deci ne așteptăm la o instalare confortabilă a acestui trend și o slăbire a dolarului australian – deși asta nu se va simți foarte pregnant, în special în anumite crossuri, ca AUDNZD, unde mișcarea în jos ar putea fi doar un semn ciclic. E uimitor că trebuie să luăm în considerare posibilitatea ca Australia să experimenteze prima creștere negativă a PIB-ului (pe baze anuale)din 1991 încoace – iar dacă prețurile mărfurilor rămân jos, iar vârful de creditare al Australiei va fi fost atins, să ne așteptăm la recesiune.

Rezultatele slabe din raportul privind locurile de muncă de săptămâna aceasta din SUA nu a fost în stare să genereze o oarecare perspectivă limpede, deși dolarul arată un anumit tip de rezistență care a fost alimentată și de raportul ISM privind sectorul manufacturier care a avut valori peste 55. Datele din aprilie vor fi interesante, privite în ansamblu, pentru că nu vom mai putea da vina pe vreme și pe o lună proastă care, fie vorba între noi, poate fi deja scoasă din calcul.

Liniștea care domnește de vinerea trecută încoace sugerează faptul că USD are o șansă destul de mare să rămână “sus”, pentru că vedem susținerea acestei ipoteze în aproape orice cross, de la

EURUSD și USDJPY, până la GBPUSD și USDCAD.

Pe de altă parte, inflația la care visa Banca Japoniei rămâne… un vis, atâta timp cât inflația a reluat cursul deflaționist din aprilie încoace – când a crescut TVA-ul – și în pofida unui yen japonez slab.

Grafic: EURUSD

O interpretare tactică a graficului de mai sus asupra EURUSD sugerează că o valoare apropiată de 1.1000 sau oricum peste 1.1050 îi va încuraja pe cei în trendul bullish, în timp ce cei în bearish vor aștepta ca acțiunea să se mute în zona lui 1.0900 și mai jos, după datele privind salariile din SUA și o valoare mai apropiată de “eșec” ar putea fi undeva în zona de sub 1.0850.

Analiza de John J. Hardy, Șeful Strategiei FX Saxo Bank

 Originar din Texas, John Hardy a absolvit Universitatea din Texas cu magna cum laude. Este alături de Saxo Bank din 2002, în diferite roluri de strategie FX și Management al Asseturilor. Azi, John este Șeful Strategiei FX. Are mulți fani datorită articolului său zilnic de Update FX, foarte popular și deseori citat, primit de clienții saxo Bank, presă și traderi. Este invitat deseori în calitate de comentator la diverse canale de televiziune printre care CNBC, CNBC Arabia și Bloomberg. Alături de editorialul zilnic și aparițiile media, John scrie comentarii ad-hoc regulate, concentrându-se pe valutele importante, politicile băncilor centrale, tendurile macro-economice și alte evenimente. John poate comenta despre FX și clasele de asseturi majore dintr-o perspectivă macro.

2015-04-21T01:05:13+03:0009 aprilie 2015|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , |
Go to Top