window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

“DON QUIJOTE”, din nou pe scena TNB

  • DON QUIJOTE

 VDON QUIJOTEineri, 23 noiembrie, ora 20.00 “DON QUIJOTE” –spectacolul se joacă la TNB, pentru prima dată în această stagiune.

Premiera spectacolului a avut loc pe data de 25 aprilie 2005, chiar în ziua Sfântului Gheorghe și ziua de naștere a lui Miguel de Cervantes.

Spectacolul realizat de Dan Puric a luat naștere în urma propunerii Institutului Cervantes de la București de a celebra memoria marelui autor spaniol pe scena Teatrului Național din București.

Dan Puric participă la acest spectacol în triplă ipostază: scenarist, regizor și interpret al personajului central. Don Quijote este însoțit de credinciosul său prieten, Sancho Panza interpretat de Constantin Dinulescu și mânat de dragostea pentru Dulcineea din Toboso, interpretată de Ileana Olteanu.

În 2006, cu ocazia intrării României în UE, spectacolul Don Quijote este prezentat pe cele mai importante scene europene: Russiches Haus, Berlin; Cadogan Hall, Londra; Espace de Pierre Cardin, Paris; Bozar Salle M, Bruxelles, Teatro Alcazar, Madrid; Teatro Cervantes, Alcala de Henares, Akzent Theater, Viena.

Zilele Băncii Naționale a României celebrate în cadrul Bancii Europene, în 2009, au fost prilejul cu care „Don Quijote” a fost prezentat în fața publicului german pe scena Operei Naționale din Frankfurt.Anul trecut Don Quijote s-a jucat in fata delegatiei NATO la Bucuresti.

 

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top