window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Asociatia Young Initiative, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala Sector 2 Bucuresti, lanseaza cea de-a doua etapa a proiectului „Doneaza carte, doneaza cultura!”, ce are ca scop imbunatatirea fondului de carte al unor centre de plasament si centre afterschool pentru copii defavorizati si asigurarea unui acces egal la cultura si educatie al copiilor din cadrul acestora.

Proiectul a demarat in luna ianuarie 2010 si se desfasora etapizat pana in decembrie 2011. Prima etapa a avut drept beneficiar Scoala de Arte si Meserii din comuna Independenta, judetul Constanta, insa incepand cu etapa actuala, beneficiarii proiectului vor fi centre de plasament si centre afterschool din Municipiul Bucuresti.

Centrele de plasament gazduiesc peste 80 000 de copii, dintre care 40% au varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Acesti copii sunt privati de drepturi de care ceilalti copii de varsta lor cu o situatie familiala normala beneficiaza liber. Asadar, organizatiile nonguvernamentale trebuie sa actioneze complementar cu institutiile statului si cu ceilalti factori economici si sociali, contribuind la imbunatatirea conditiilor de viata ale acestor copii si accesul egal al acestora la cultura si educatie.

Din aceste motive, Asociatia Young Initiative isi propune sa daruiasca prin intermediul sponsorizarilor, colectelor si al propriilor contributii cele mai de pret lucruri pe care un om le poate avea: educatia si cultura. Astfel, am dori sa dotam o serie de centre din Bucuresti (orfelinate si afterschools pentru copiii defavorizati) cu instrumentul de baza al culturii si educatiei: cartea.

Cei care doresc sa contribuie la acest proiect prin donarea de carti o pot face contactand unul din reprezentantii Asociatiei, prin intermediul site-ului oficial sau reteaua de socializare Facebook.

Razvan Sassu, Presedinte
Email: razvan.sassu@younginitiative.org
Telefon: 0727 / 334 / 743

Irina Dumitrescu, Project Manager
Email: irina.dumitrescu@younginitiative.org
Telefon: 0727 / 347 / 462
info@younginitiative.org
http://www.younginitiative.org

2017-05-11T23:04:59+03:0021 aprilie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, fundatii / asociatii / ONG-uri, social|Tags: , , |
Go to Top