window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Două concerte de nai pe scena Salii Radio

naistul Cornel Pana

La finalul lunii martie, Orchestra de Cameră Radio adresează publicului său o invitaţie la o seară muzicală într-o formulă inedită: două concerte ce aparţin barocului muzical, unul semnat de Vivaldi – celebrul creator al Anotimpurilor – şi cel de-al doilea aparţinând lui Händel, vor fi interpretate în versiunea pentru nai!

Miercuri, 25 martie (19.00), la Sala Radio, îl veţi aplauda pe naistul CORNEL PANĂ, alături de Orchestra de Cameră Radio şi veţi asculta Concertul în fa major pentru flaut/nai şi orchestră HÄNDEL şi Concertul în sol major pentru flaut/nai şi orchestrăVIVALDI. Cel de-al doilea a fost supranumit de compozitor „La tempesta di mare” („Furtună pe mare”) pentru că surprinde muzical agitaţia valurilor şi a vântului şi lupta naufragiaţilor cu furtuna.

Solist-concertist și profesor, naistul CORNEL PANĂ revine pe scena Sălii Radio după o destul de lungă absență, determinată de stabilirea sa în Elveția (2011). Foarte apreciat în țara de adopție, el este prezent pe scenele de concert din întreaga Europă, fie în ansambluri de muzică de cameră, fie ca solist-concertist invitat al orchestrelor simfonice. A evoluat alături de orchestre din ţară şi din străinătate: Orchestra de Cameră Radio, Orchestra de Muzică Populară Radio, Filarmonica “George Enescu”, filarmonicile din Braşov, Sibiu, Târgu Mureş etc., dar şi alături de Ensemble Instrumental de Paris sau Symphony Orchestra – Southern University, Tennessee (S.U.A). A fost aplaudat în concerte susţinute în numeroase ţări, pe mai multe continente: Italia, Austria, Franţa, Elveţia, Germania, S.U.A., Maroc, Irlanda, Marea Britanie, Belgia, Canada, Japonia etc. Între 1991 şi 2005 a înregistrat 19 albume, în România, Franţa, Irlanda, Germania şi S.U.A.

Evenimentul se derulează sub bagheta lui CRISTIAN BRÂNCUŞI, membru fondator al Orchestrei de Cameră Radio şi dirijor principal al acesteia. Din 1990, artistul a prezentat alături de ansamblu sute de concerte cu un repertoriu variat, de la lucrări preclasice la creaţie contemporană.

În programul serii veţi asculta de asemenea şi Simfonia nr.1 a lui HAYDN şi Misa Sancti Amandi, o liturghie festivă, creaţie a fratelui său, JOHANN MICHAEL HAYDN, interpretată în prima audiţie în România, cu participarea Corului Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia. Deşi Johann Michael Haydn a fost considerat de contemporanii săi drept egalul lui Joseph Haydn, celebritatea fratelui său mai mare a umbrit propria sa reputaţie, redescoperirea muzicii sale determinând în prezent aprecierea sa, dincolo de creaţiile fratelui său.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

 

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top